November 26, 2018

Matsentralen Norge vinner to bærekraftpriser!

Det finnes ingen bedre måte å feire ett år for Matsentralen Norge enn å motta ikke bare én, men to priser for vårt bærekraftige arbeid.

/
Matsentralen Norge vinner to bærekraftpriser!

Det finnes ingen bedre måte å feire ett år for Matsentralen Norge enn å motta ikke bare én, men to priser for vårt bærekraftige arbeid!

Først mottok vi Storebrands "Årets håndtrykk", som deles ut hvert år på Aftenpostens klimakonferanse "Kloden vår". Prispengene vi vant (500.000 NOK!) betyr at nettverket av matsentraler kan omfordele 250 000 måltider, med en miljøeffekt på 375 tonn CO2.

Noe uker senere vant vi også Matprisen. Matprisen er en av rekke prisen som deles ut hvert år av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo.

Å jobbe med å redusere matsvinn i Norge gir oss muligheten til å bidra til et mer bærekraftig og rettferdig matsystem hvor alle har tilgang til god mat og hvor maten har en tydelig verdi hele veien fra bonde til bord. Vi håper prisene vil inspirere alle til å se på maten som en ressurs man skal ta vare på og ikke kaste. Videre er det en tydelig anerkjennelse av den jobben vi gjør, ved at vi gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse, forteller Paula Capodistrias, prosjektleder i Matsentralen Norge.

Vi takker for priser, alle som stemte på oss og alt engasjementet rundt dem!

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.