Matsentralen Oslo er en profesjonell samarbeidspartner for matbransjen. Vi sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, og omfordeler maten raskt og effektivt videre til organisasjoner som hjelper de som trenger det aller mest.
Matsentralen Oslo er Norges aller første matsentral, og har siden 2013 omfordelt 17 000 tonn mat til ideelle organisasjoner i Oslo og Viken. Dette tilsvarer hele 34 millioner måltider. Rundt 55 % av maten går til organisasjoner som driver med mathjelp til vanskeligstilte i Oslo og 45 % går til tilsvarende organisasjoner i Viken. Drammen er største "mottakerkommune" utenfor Oslo og henter over 10 % av all maten som omfordeles.
Matsentralen Oslo ligger strategisk plassert på Ensjø, med lett adkomst for både leverandører og mottakerorganisasjoner. Lageret er på drøyt 2000 m2, og tilrettelagt for en god, sikker og effektiv drift.
I tillegg til daglig leder Cristiano Aubert og hans fem ansatte, bidrar rundt 15 frivillige og folk på arbeidstrening med uvurderlig hjelp for mat, mennesker og miljø.
Matsentralen Oslo jobber også med prosjekter og kampanjer som øker bevisstheten om problematikkene matsvinn og fattigdom, bl.a. gjennom skolebesøk og arrangementer. Gjennom prosjektet Matsentralen Måltid er Matsentralen Oslo leverandør til Kirkens Bymisjons arbeidstreningsprosjekt Unikum. Der produseres hver uke 5000 ferdigmåltider som deles ut til vanskeligstilte, på samme måte som annen mat. Les mer om Matsentralen Måltid her.
Matsentralen Oslo fikk Oslo Miljøpris for 2016, bl.a. på bakgrunn av hvordan vi på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn.
Cristiano Aubert
Mandag - Fredag
08-15
oslo@matsentralen.no
Gladengveien 17, 0661 Oslo
96 00 32 23
22602
3000 28 42323
Vi trenger frivillige! Har du noen timer å avse en hverdag på morgenen eller formiddagen, hører vi veldig gjerne fra deg.