1400 tonn mat
2,8 MILLIONER MÅLTIDER
ble omfordelt i 2018!

 

 

 

 

Fra matsvinn til måltid

Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner for matvarebransjen. Vi sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, som raskt og effektivt formidles videre til de som trenger det aller mest. God logistikk gjør det enkelt for veldedige aktører å hente store mengder mat på ett sted.

Matsentralen fikk Oslo Miljøpris for 2016, delvis på bakgrunn av hvordan vi på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn.

KONTAKT INFO

Ole Deviks vei 20

0666 Oslo

Tlf. 934 01 304

oslo@matsentralen.no

Daglig leder:  Cristiano Aubert

 

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Fredag

kl 08-15

STØTT OSS

VIPPS #22602

Bankkonto:  3000 28 42323

 

Kr.200 =

100 måltider =

150 kg CO2 miljøfordel

↓ Les mer om Matsentralen Oslo ↓

1.400 tonn mat

I Norge kaster vi 385.000 tonn mat fra matindustri, dagligvarehandel, hotell, kantine og hos forbruker (2017). Mye av det som kastes er fullt spiselig mat og det er både et klimaproblem, og et etisk problem.

Matsvinn er en utfordring for lønnsomhet, klima og miljø og ikke minst det etiske i samfunnet. Verdien på matsvinnet som er kartlagt er på 21,9 milliarder kroner. Klimabelastningen tilsvarer 1,35 millioner CO2-ekvivalenter eller to prosent av det nasjonale utslippet (Matvett.no)

Vi jobber hele tiden for å få tak i så mye som mulig av denne maten. Matsentralen sørget for at drøyt 1400 tonn overskuddsmat ble delt ut gratis til over 100 veldedige virksomheter i Oslo området i 2018. Dette tilsvarte rundt 2,8 millioner måltider, som ga en miljøgevinst på mer enn 4200 tonn CO2-ekvivalenter.

Våre største leverandører av mat

Bilder

Nærbilde av tomatklaser
Nærbilde av meloner
Jostein Hågan fra Blåkors

Blå Kors Kontaktsenter er et lavterskeltilbud for rusavhengige i Oslo. Vi serverer frokost og middag til over 200 gjester hver dag, og deler ut matposer til fattige. Takket være Matsentralen kan vi bidra til at gjestene får et næringsrikt og variert kosthold. Mange sier at de ikke hadde klart seg uten maten de får fra oss og Matsentralen.

Jostein Hågan
Virksomhetsleder, Blåkors Kontaktsenter
Bilde av daglig leder på Slumstasjonen Agneta Kjellen

Uten Matsentralen hadde ikke Slumstasjonen kunnet hjelpe så mange mennesker som vi gjør. De er vår største og viktigste kilde. Gjennomsnitt har vi 400 gjester innom hver uke. For våre gjester betyr det at de får et tilskudd, og uten denne matposen er det mange som ikke hatt mat på bordet siste uken i måneden.

Agneta Kjellen
Daglig leder, Slumstasjonen

Siste innlegg fra Facebook