Ideelle organisasjoner

Matsentralen samarbeider med over 480 ideelle organisasjoner som hjelper oss å omfordele overskuddsmaten vi samler inn. Ildsjelene som driver disse organisasjonene gjør en avgjørende, og ofte frivillig, innsats for at maten skal nå ut til de som trenger den mest. Virksomhetene kan tilhøre nasjonale aktører som Frelsesarmeen, Blå kors, Evangeliesenter eller Kirkens Bymisjon, men også mange flotte, lokale aktører som Omsorgskafeen i Trondheim, Open hands for you i Rogaland eller Osterøyhjelpen i Bergen.

Matsentralen forenkler hverdagen til ideelle organisasjoner ved at de kan hente overskuddsmat fra mange ulike aktører på ett sted. Noen henter mat flere ganger i uken, mens andre henter et par ganger i måneden. Organisasjonene som får gratis mat, betaler en årlig kontingent av symbolsk størrelse, sammenlignet med verdien av maten de henter. Kontingenten varierer litt fra matsentral til matsentral, så ta kontakt med din lokale matsentral hvis du ønsker nøyaktig svar på dette.

Mer enn et måltid

I tillegg til en varmt måltid eller en pose med dagligvarer, tilbyr mange av de ideelle organisasjonene tiltak for å hjelpe mennesker ut av deres vanskelige situasjon. Det kan være leksehjelp, veiledning til utdanning og jobb, språkopplæring, rehabilitering for avhengighet, arbeidstrening, utdeling av klær, veiledning/hjelp fra sykepleier, hjelp med oppfølging NAV, psykolog, juridisk rådgivning og økonomisk rådgivning.

For mange kan dette bety en vei ut av utenforskapet.

Over hele landet

På Matkartet kan du finne mer informasjon om de organisasjonene som henter mat hos Matsentralen og tilbyr matutdeling eller matservering. Vennligst ta kontakt med de enkelte organisasjonene for mer informasjon.

Matsentralen var en helt ny start for oss. Det å kunne hente alt på ett sted letter hverdagen vår ekstremt, og gir oss mye større mulighet til å hjelpe mennesker i nød.

Stian Ludvigsen
Stian Ludvigsen
Evangeliesenteret

Takket være Matsentralen kan vi bidra til at gjestene får et næringsrikt og variert kosthold. Mange sier at de ikke hadde klart seg uten maten de får fra oss og Matsentralen.

Jostein Hågan
Jostein Hågan

Bli mottaker!

Send inn en søknad for å høre om din organisasjon kan bli mottaker av mat fra Matsentralen.