Donér mat til Matsentralen

Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner som kan ta imot store volumer med overskuddsmat, og vi sørger for at maten når ut de som trenger den mest.

Næringsmidler som doneres gratis for utdeling på veldedig grunnlag, er også fritatt for merverdiavgift. Dette betyr at leverandører som donerer mat til oss, vil få tilbake moms.

Hva slags mat tar vi imot?

Matsentralene tar imot overskuddsmat, det vil si god og spiselig mat som av ulike grunner ikke kan selges
gjennom de tradisjonelle kanalene, og som i verste fall ville blitt kastet. Eksempler på overskuddsmat er:

Pakningsendring

Pakningsendring

Ute av sortiment

Ute av sortiment

Feilvare (på emballasje)

Feilvare (på emballasje)

Overproduksjon

Overproduksjon

Sesongvare

Sesongvare

Kort holdbarhet

Kort holdbarhet

Andre type mat

For ferdig tilberedt mat eller donasjoner fra privatpersoner er donasjoner direkte til en lokal ideell organisasjon den beste måten å redde maten fra å bli kastet.

Dette gjelder overskuddsmat fra for eksempel dagligvarebutikker, bakerier, arrangementer, møter, horeca, osv.

Bruk Donasjonskartet for å finne en ideell organisasjon i ditt nærområde som kan ta i mot og dele ut maten. Ta kontakt med organisasjonen og avtal tidspunkt for levering/henting. Vi har også opprettet en veileder for donasjoner direkte til ideelle organisasjoner.

Andre måter du kan bidra til Matsentralen

Penger

Nettverket vårt er finansiert av sjenerøse gaver fra matbransjen, midler fra lokale og nasjonale myndigheter og bidrag fra enkeltpersoner som støtter vårt arbeid for å redusere matsvinn og sult. Takket være effektiv drift, samarbeid med matbransjen og hjelp fra frivillige, omfordeler vi 100 måltider per 25 kr vi får i støtte!

Tid

Frivillige er en viktig del av vår virksomhet. Vi trenger frivillige til våre lagre, men vi inviterer også bedrifter som er interesserte i å lære mer om arbeidet vi gjør, matsvinn og samfunnets vanskeligstilte.

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.