Matsentralen Rogaland

Matsentralen Rogaland har siden oppstarten i 2017 reddet tusenvis av tonn med overskuddsmat. I tillegg tar vi hver måned i mot klasser fra videregående skoler i distriktet.

Matsentralen Rogaland samarbeider med cirka 60 idelle organisasjoner i hele Rogaland fylke, fra Haugesund til Egersund. I 2022 omfordelte vi 758 tonn overskuddsmat til vanskeligstilte. I tillegg omfordelte vi i underkant av 50 tonn mat til andre matsentralene i nettverket via interntransport.

I tillegg til å omfordele og redde overskuddsmat, har Rogaland Matsentral et godt samarbeid med skoler i regionen. Det er ikke etablert et formelt skoleprogram, men matsentralen får besøk av skoleklasser fra videregående ca to ganger i måneden.

Driften av Matsentralen Rogaland sikres av i underkant av 2 faste årsverk, i tillegg til trofaste frivillige. Arbeidstrening er også en viktig del av Matsentralen Rogaland. Organisasjonene som sto bak opprettelsen av matsentralen i 2017 er Kirkens Bymisjon, Evangeliesenteret og Hjerte for Sandnes. I tillegg har Stavanger kommune vært med siden starten.

Matsentralen Rogaland vant Rogaland Fylkeskommunes miljøvernpris i 2020.

No items found.

Daglig leder

Tor Jan Bredenbekk

Åpningstider

Mandag - Fredag

0900 - 1500

Adresse

Hoveveien 9, 4306 Sandnes

Telefonnummer

908 99 211

Støtt oss

Doner med Vipps

631574

Doner med Vipps

Bankkonto

3520.35.66237

Noen av våre samarbeidspartnere

Bli frivillig

Vi trenger frivillige! Ta kontakt med oss!

Våre lokale økonomiske støttespillere

No items found.

Våre lokale samarbeidspartnere

No items found.
Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.