Bidra med kompetanse eller annet

Som en ideell stiftelse har Matsentralen begrenset med ressurser. Derfor er det viktig å bruke den økonomiske støtten vi får til å sikre en sunn og effektiv drift, slik at vi kan redde og omfordele mest mulig mat. Med et minimum av ansatte, kan det være vanskelig å vie tid til andre ting enn selve kjernevirksomheten. Derfor er bidrag i form av kompetanse svært verdifullt for oss. De siste årene har vi fått hjelp med blant annet kommunikasjon, nettside, sosiale medier og strategi.

En annen måte å hjelpe er å gi oss nytt eller pent brukt relevant utstyr, som f.eks. teknisk- og kontorutstyr, jekketraller og lagerutstyr generelt, gratis leasing av varebil e.l. Ønsker din bedrift å gi de ansatte en litt annen arbeidsdag, tar vi også i mot frivillige hender.

Ta kontakt med oss for å en nærmere prat om hvordan vi kan få til et meningsfullt samarbeid.

Studenter som er interessert i å gjøre forskningsarbeid knyttet til Matsentralens virke, oppfordres også til å ta kontakt.

Kontakt oss

Noen eksempler

Konsulenter hos PwC Norge har hjulpet oss med å kartlegge hvilke områder vi må jobbe med for å nå vår målsetting om å doble volum av omfordelt mat, og utarbeidet en konkret og praktisk vekstplan.

Toyota var en av de første støttespillerne som bidro ioppstarten av Matsentralen Trondheim 2018. De tilbød daglig leder gratistruckførerkurs og fulgte opp med å donere både brukte jekketraller og enelektrisk truck med gratis årlig service på "kjøpet". I 2019 toppetde det hele med en gave på 10.000 kr i driftsstøtte.

Mai 2019 fikk Matsentralen Tromsø på plass to nye varebiler takket et samarbeid mellom Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen, Tekniskbureau og Isasreklame. Slik økte Matsentralen Tromsø kapasiteten for å jobbe mer effektivt i kampen mot matsvinn og for en bedre hverdag for alle.

I 2021 fikk Matsentralen Norge hjelp fra Prospera pro bono team, som har delt av sin kompetanse slik at Matsentralen forsterker sitt forhold til eksisterende og nye leverandører.
Teamet har kommet med konkrete strategiske anbefalinger og utarbeidet verktøy slik at leverandørene opplever det enkelt å donere overskuddsmat gjennom Matsentralene samtidig som de bidrar til bærekraft og omsorg for andre.

Making Waves har hjulpet oss med å legge inn nye og mer strategiske måter å formidle historien vår på, ved hjelp av spennende forretningsdesignverktøy som for eks. "Value preposition canvas" og "partnerprofilering". Disse nye tenkemetodene ga oss muligheten til å forstå hva vi gjør best, og hjelpe oss å fokusere vår kommunikasjon og historie tydeligere opp mot våre samarbeidspartnere. Making Waves har også hjulpet oss med nettsiden vår.

Nyheter

June 1, 2021

Bransjeavtalen og hvordan donasjon av overskuddsmat reduserer matsvinn

Matsvinn er et stort samfunnsproblem, men heldigvis finnes det mange gode løsninger. Tirsdag 1. juni holdt Matsentralen Norge et webinar der flere løsninger ble løftet frem. En rekke profilerte og dyktige aktører fra matbransjen, myndighetene og matsentralen fortalte om hvordan de kontinuerlig jobber med å kartlegge og minimere matsvinnet sitt. Donasjon av overskuddsmat ble fremhevet som ett av flere viktige verktøy.

Les hele saken >
May 31, 2021

Kutt matsvinn med brukopp-kalender for frukt og grønt

I 2021 feirer vi FNs år for frukt og grønt med å hylle 12 ulike frukt og grønnsaker som vi gir deg tips til å ta bedre vare på. Frukt og grønt er noe av det vi kaster mest av, enten fordi vi kjøper for mye, oppbevarer den feil eller ikke vet hvordan vi skal bruke råvarer som ikke er ferske lenger. Husk at frukt og grønt er ferskvare. Ikke kjøp for mye av gangen. Moden betyr bare mer smak, ikke at frukten eller grønnsaken er dårlig.

Les hele saken >
May 31, 2021

Matsentralen Innlandet har åpnet!

I dag åpent Matsentralen Innlandet dørene på Rudshøgda, og er landets åttende matsentral. Med en matsentral på plass i denne regionen, har nettverket mulighet til å nå ut til mange flere som trenger mathjelp, og øker også mottakskapasiteten av overskuddsmat. Daglig leder Klaaspeter Kuperus er både spent og fornøyd.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.