Bidra med kompetanse eller annet

Som en ideell stiftelse har Matsentralen begrenset med ressurser. Derfor er det viktig å bruke den økonomiske støtten vi får til å sikre en sunn og effektiv drift, slik at vi kan redde og omfordele mest mulig mat. Med et minimum av ansatte, kan det være vanskelig å vie tid til andre ting enn selve kjernevirksomheten. Derfor er bidrag i form av kompetanse svært verdifullt for oss. De siste årene har vi fått hjelp med blant annet kommunikasjon, nettside, sosiale medier og strategi.

En annen måte å hjelpe er å gi oss nytt eller pent brukt relevant utstyr, som f.eks. teknisk- og kontorutstyr, jekketraller og lagerutstyr generelt, gratis leasing av varebil e.l. Ønsker din bedrift å gi de ansatte en litt annen arbeidsdag, tar vi også i mot frivillige hender.

Ta kontakt med oss for å en nærmere prat om hvordan vi kan få til et meningsfullt samarbeid.

Studenter som er interessert i å gjøre forskningsarbeid knyttet til Matsentralens virke, oppfordres også til å ta kontakt.

Kontakt oss

Noen eksempler

Konsulenter hos PwC Norge har hjulpet oss med å kartlegge hvilke områder vi må jobbe med for å nå vår målsetting om å doble volum av omfordelt mat, og utarbeidet en konkret og praktisk vekstplan.

Toyota var en av de første støttespillerne som bidro i oppstarten av Matsentralen Trondheim 2018. De tilbød daglig leder gratis truckførerkurs og fulgte opp med å donere både brukte jekketraller og en elektrisk truck med gratis årlig service på "kjøpet". I 2019 toppet de det hele med en gave på 10.000 kr i driftsstøtte. I 2021 fikk de en jekketralle med vektregistrering til.

Mai 2019 fikk Matsentralen Tromsø på plass to nye varebiler takket et samarbeid mellom Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen, Tekniskbureau og Isasreklame. Slik økte Matsentralen Tromsø kapasiteten for å jobbe mer effektivt i kampen mot matsvinn og for en bedre hverdag for alle.

I 2021 fikk Matsentralen Norge hjelp fra Prospera pro bono team, som har delt av sin kompetanse slik at Matsentralen forsterker sitt forhold til eksisterende og nye leverandører.
Teamet har kommet med konkrete strategiske anbefalinger og utarbeidet verktøy slik at leverandørene opplever det enkelt å donere overskuddsmat gjennom Matsentralene samtidig som de bidrar til bærekraft og omsorg for andre.

Making Waves har hjulpet oss med å legge inn nye og mer strategiske måter å formidle historien vår på, ved hjelp av spennende forretningsdesignverktøy som for eks. "Value preposition canvas" og "partnerprofilering". Disse nye tenkemetodene ga oss muligheten til å forstå hva vi gjør best, og hjelpe oss å fokusere vår kommunikasjon og historie tydeligere opp mot våre samarbeidspartnere. Making Waves har også hjulpet oss med nettsiden vår.

Nyheter

September 13, 2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
August 17, 2021

Fra overskuddsmat til ferdigmat med Matsentralen Kjøkken

Matsentralen Kjøkken er ferdigretter laget av overskuddsmat fra butikker og Matsentralen. Måltidene deles ut av ideelle organisasjoner som henter mat hos Matsentralen. I Oslo har prosjektet vært i drift i et år, og nå er en rapport lansert med spennende funn. 

Les hele saken >
August 13, 2021

Friske midler til å redde enda mer frukt og grønt!

Matsentralen har vært så heldige å ha fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til et spennende prosjekt, der målet er å redde mer frukt og grønt - dette i tett samarbeid med blant annet BAMA. Bevilgningene skal brukes på å sette opp pakkelinjer, som gjør det mulig å håndtere større volumer.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.