Bidra med kompetanse eller annet

Som en ideell forening har Matsentralen begrenset med ressurser. Derfor er det viktig å bruke den økonomiske støtten vi får til å sikre en sunn og effektiv drift, slik at vi kan redde og omfordele mest mulig mat. Med et minimum av ansatte, kan det være vanskelig å vie tid til andre ting enn selve kjernevirksomheten. Derfor er bidrag i form av kompetanse svært verdifullt for oss. De siste årene har vi fått hjelp med blant annet kommunikasjon, nettside, sosiale medier og strategi.

En annen måte å hjelpe er å gi oss nytt eller pent brukt relevant utstyr, som f.eks. teknisk- og kontorutstyr, jekketraller og lagerutstyr generelt, gratis leasing av varebil e.l. Ønsker din bedrift å gi de ansatte en litt annen arbeidsdag, tar vi også i mot frivillige hender.

Ta kontakt med oss for å en nærmere prat om hvordan vi kan få til et meningsfullt samarbeid.

Studenter som er interessert i å gjøre forskningsarbeid knyttet til Matsentralens virke, oppfordres også til å ta kontakt.

Konsulenter hos PwC Norge har hjulpet oss med å kartlegge hvilke områder vi må jobbe med for å nå vår målsetting om å doble volum av omfordelt mat, og utarbeidet en konkret og praktisk vekstplan. Du kan lese mer om samarbaidet her.

Mai 2019 fikk Matsentralen Tromsø på plass to nye varebiler takket et samarbeid mellom Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen, Tekniskbureau og Isasreklame. Slik økte Matsentralen Tromsø kapasiteten for å jobbe mer effektivt i kampen mot matsvinn og for en bedre hverdag for alle.

NoA Ignite har hjulpet oss med å legge inn nye og mer strategiske måter å formidle historien vår på, ved hjelp av spennende forretningsdesignverktøy som for eks. "Value preposition canvas" og "partnerprofilering". Disse nye tenkemetodene ga oss muligheten til å forstå hva vi gjør best, og hjelpe oss å fokusere vår kommunikasjon og historie tydeligere opp mot våre samarbeidspartnere. NoA Ignite har også hjulpet oss med nettsiden vår.

Toyota var en av de første støttespillerne som bidro i oppstarten av Matsentralen Trondheim 2018. De tilbød daglig leder gratis truckførerkurs og fulgte opp med å donere både brukte jekketraller og en elektrisk truck med gratis årlig service på "kjøpet". I 2019 toppet de det hele med en gave på 10.000 kr i driftsstøtte. I 2021 fikk de en jekketralle med vektregistrering til.

I 2021 fikk Matsentralen Norge hjelp fra Prospera pro bono team, som har delt av sin kompetanse slik at Matsentralen forsterker sitt forhold til eksisterende og nye leverandører. Teamet har kommet med konkrete strategiske anbefalinger og utarbeidet verktøy slik at leverandørene opplever det enkelt å donere overskuddsmat gjennom Matsentralene samtidig som de bidrar til bærekraft og omsorg for andre.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.