Matsentralen Oslo

Matsentralen Oslo er en profesjonell samarbeidspartner for matbransjen. Vi sørger for at bransjen enkelt kan gi fra seg overskuddsmat, og omfordeler maten raskt og effektivt videre til organisasjoner som hjelper de som trenger det aller mest.

Matsentralen Oslo er Norges aller første matsentral, og har siden 2013 omfordelt nesten 13 000 tonn mat til ideelle organisasjoner i Oslo og Viken. Dette tilsvarer hele 26 millioner måltider. Rundt 60 % av maten går til organisasjoner som driver med mathjelp til vanskeligstilte i Oslo og 40 % går til tilsvarende organisasjoner i Viken. Drammen er største "mottakerkommune" utenfor Oslo og henter ca. 10 % av all maten som omfordeles.

Matsentralen Oslo ligger strategisk plassert på Ensjø, med lett adkomst for både leverandører og mottakerorganisasjoner. Lageret er på drøyt 2000 m2, og tilrettelagt for en god, sikker og effektiv drift.

I tillegg til daglig leder Cristiano Aubert og hans tre ansatte, bidrar rundt 10 frivillige og folk på arbeidstrening med uvurderlig hjelp for mat, mennesker og miljø.

Matsentralen Oslo jobber også med prosjekter og kampanjer som øker bevisstheten om problematikkene matsvinn og fattigdom, bl.a. gjennom skolebesøk og arrangementer. Gjennom prosjektet Matsentralen Kjøkken er Matsentralen Oslo er leverandør til Kirkens Bymisjons arbeidstreningsprosjekt Unikum. Der produseres hver uke 2500 ferdigmåltider som deles ut til vanskeligstilte, på samme måte som annen mat. Les mer om Matsentralen Kjøkken her.

Matsentralen fikk Oslo Miljøpris for 2016, delvis på bakgrunn av hvordan vi på en sosial og inkluderende måte løser miljøutfordringene med matsvinn. Matsentralen Oslo er også offisiell samarbeidspartner med Oslo Europeiske Miljøhovedstad 2019.

No items found.

Daglig leder

Cristiano Aubert

Åpningstider

Mandag - Fredag

08-15

Adresse

Gladengveien 17, 0661 Oslo

Telefonnummer

96 00 32 23

Støtt oss

Doner med Vipps

22602

Doner med Vipps

Bankkonto

3000 28 42323

Noen av våre samarbeidspartnere

Jostein Hågan

Virksomhetsleder, Blåkors Kontaktsenter

Blå Kors Kontaktsenter er et lavterskeltilbud for rusavhengige i Oslo. Vi serverer frokost og middag til over 200 gjester hver dag, og deler ut matposer til fattige. Takket være Matsentralen kan vi bidra til at gjestene får et næringsrikt og variert kosthold. Mange sier at de ikke hadde klart seg uten maten de får fra oss og Matsentralen.

Kjetil Graver

Daglig leder, Godt Levert

Godtlevert ønsker å bidra til å redusere mengde mat som blir kastet i Norge. Men situasjoner kan forekomme, som gjør at vi sitter igjen med noen matkasser til overs. For oss er kasting av ypperlige råvarer uaktuelt, derfor gir vi dem gjerne videre. Det er en glede for oss å samarbeide med Matsentralen som bidrar til at overskuddsmaten havner hos dem som trenger det mest.

Bli frivillig

Vi trenger frivillige! Ta kontakt med oss!

Våre lokale økonomiske støttespillere

No items found.

Våre lokale samarbeidspartnere

No items found.
Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.