Matsentralen Vestland

Matsentralen Vestland har siden starten i 2017 omfordelt flere tusen tonn overskuddsmat. I tillegg til matutdeling har Matsentralen Vestland et vellykket skoleprogram rettet mot 6.- og 9.-klassinger i regionen.

I samarbeid med mer enn 60 ideelle organisasjoner omfordeler Matsentralen Vestland overskuddsmat til vanskeligstilte mennesker fra Bjørnafjorden i sør til Førde i nord. I 2022 omfordelte vi 634 tonn mat som ellers ville blitt kastet. Dette tilsvarer omkring 1,3 millioner måltider. I tillegg omfordelte vi om lag 20 tonn mat internt til andre matsentraler gjennom interntransport.


I tillegg til matutdeling har Matsentralen Vestland et 3-årig skoleprogram rettet mot 6. og 9.-klassinger i Bergen og omliggende kommuner, hvor elevene gjennom teori og praksis lærer om bærekraft og matsvinn. Du kan lese mer om skoleprosjektet vårt her. I 2023 etablerer vi kjøreruter for å kunne redde overskuddsmat fra butikker, takket være en ny elektrisk varebil som kom på plass i første kvartal.


Matsentralen Vestland har i dag 2,8 årsverk og 11 frivillige som holder driften i gang. Vi holder til på toppe i Åsane utenfor Bergen. Matsentralen Vestland ble stiftet av Kirkens Bymisjon, Røde Kors, Stiftelsen Robin Hood Huset, Frelsesarmeen og Blå Kors.

No items found.

Daglig leder

Monica R-M Fuhr

Åpningstider

Mandag – fredag

08:00 – 14:00

Adresse

Toppemyr 7 5136, Mjølkeråen

Telefonnummer

973 15 808

Støtt oss

Doner med Vipps

507454

Bli grasrotgiver og støtt Matsentralen Vestland

Doner med Vipps

Bankkonto

3633.53.48375

Noen av våre samarbeidspartnere

Bli frivillig

Vi trenger frivillige! Ta kontakt med oss!

Våre lokale økonomiske støttespillere

No items found.

Våre lokale samarbeidspartnere

No items found.
Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.