Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Matsentralen Norge, Org nr 919 702 974, adresse Gladengveien 17, 0661 Oslo, ("oss", "vi", eller "vår") samler inn, bruker, og deler informasjon om deg når du bruker vårt nettsted (heretter kalt "Tjeneste"). Matsentralen Norge er behandlingsansvarlig for personopplysninger til brukere av nettstedet www.matsentralen.no og dets underdomener; samt behandlingsansvarlig eller databehandler for personopplysninger behandlet i forbindelse med våre tjenester. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi samler inn og behandler brukeres personopplysninger.

Som databehandler opererer vi i henhold til de til enhver tid gjeldende reguleringer av relevante databehandlingsavtaler mellom oss og behandlingsansvarlige, og i samsvar med gjeldende lovbestemmelser. I tillegg til å sikre at enhver behandling av personopplysninger vi foretar oss er i full overensstemmelse med gjeldende lovverk, er vi også forpliktet til å holde all annen data som er delt med oss i forbindelse med levering av våre tjenester konfidensiell og trygg.

Ved å bruke Tjenestene, samtykker du til innsamling, bruk og deling av din informasjon.

Les nøye gjennom denne personvernerklæringen før du får tilgang til og bruker vårt nettsted eller noen av våre tjenester. Hvis du i noen grad har innvendinger mot denne personvernerklæringen, må du slutte å bruke nettstedet og våre tjenester. Vi kan endre våre retningslinjer og praksis fra tid til annen, og vi oppfordrer deg til nøye å lese denne personvernerklæringen regelmessig.

Informasjon du gir til oss

Vi samler inn informasjon som du gir direkte til oss. For eksempel samler vi inn informasjon når du oppretter en konto, abonnerer på et nyhetsbrev, deltar i en undersøkelse, eller på annen måte samhandler med Tjenestene. Typer informasjon vi kan samle inn inkluderer ditt navn, e-postadresse, postadresse, telefonnummer, og annen informasjon du velger å gi.

Informasjon vi samler inn automatisk

Når du bruker Tjenestene, samler vi automatisk inn informasjon om din enhet og aktivitet. Denne informasjonen kan inkludere din IP-adresse, enhetsidentifikator, nettlesertype og -versjon, operativsystem, henvisningskilde, besøkslengde, sidevisninger, og nettstedsnavigasjonsstier, samt informasjon om tidspunkt, frekvens, og mønster for din bruk av tjenesten. Vi kan også samle inn informasjon om din posisjon, inkludert posisjonsdata fra din enhet eller IP-adresse.

Informasjonskapsler og lignende teknologier

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og lignende teknologier på vårt nettsted for å forbedre brukeropplevelsen, analysere nettstedstrafikk, og tilpasse innhold og annonser.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen din når du besøker et nettsted. Disse filene gjør det mulig for nettstedet å "huske" handlingene eller preferansene dine over tid.

Hvordan vi bruker informasjonskapsler:

 • Nødvendige informasjonskapsler: Disse er essensielle for at nettstedet skal fungere skikkelig. De inkluderer for eksempel informasjonskapsler som gjør at du kan logge inn på sikre områder av vårt nettsted.
 • Ytelsesinformasjonskapsler: Disse brukes til å analysere hvordan besøkende bruker et nettsted, for eksempel hvilke sider de besøker oftest, og om de får feilmeldinger fra web-sider. All informasjon som disse informasjonskapslene samler inn er aggregert og derfor anonym.
 • Funksjonalitetsinformasjonskapsler: Disse brukes til å gjenkjenne deg når du returnerer til vårt nettsted. Dette gjør at vi kan personalisere vårt innhold for deg, hilse deg med navnet og huske dine preferanser.

Samtykke til bruk av informasjonskapsler

Første gang du besøker vårt nettsted, vil du motta en melding om bruk av informasjonskapsler, med en lenke til denne erklæringen. Ved å fortsette å bruke nettstedet, gir du ditt samtykke til vår bruk av informasjonskapsler som beskrevet i denne erklæringen. Du kan til enhver tid endre eller trekke tilbake ditt samtykke fra informasjonskapselerklæringen på vårt nettsted.

Informasjon vi samler inn fra andre kilder

Vi kan også innhente informasjon fra andre kilder og kombinere det med informasjon vi samler inn gjennom Tjenestene. For eksempel kan vi samle inn informasjon fra sosiale medier-plattformer, hvis du samhandler med oss på en sosial medieplattform eller bruker en sosial medier-pålogging for å få tilgang til Tjenestene.

Bruk av informasjon

Vi bruker informasjonen vi samler inn om deg for en rekke formål, inkludert å:

 1. Levere, vedlikeholde, og forbedre Tjenestene;
 • Kommunisere med deg, inkludert å sende deg nyhetsbrev, kampanjemateriell, og annen informasjon som kan være av interesse for deg.
 • Personalisere opplevelsen din og gi deg personlige anbefalinger og reklame.
 • Beskytte sikkerheten og integriteten til Tjenestene; Vi er forpliktet til å beskytte ditt personvern og overholde General Data Protection Regulation (GDPR).

 1. Deling av informasjon. Vi kan dele informasjon om deg med:
 • Med tjenesteleverandører og partnere som utfører tjenester på våre vegne eller hjelper oss med å operere Tjenestene.
 • Med tredjeparter med formål om å gjennomføre felles markedsføringskampanjer; herunder MailChimp dersom du melder deg for å motta nyhetsbrev.
 • Med tredjeparter i forbindelse med en fusjon, oppkjøp, eller salg av alle eller deler av våre eiendeler.
 • Med rettshåndhevende myndigheter, statlige etater, eller andre tredjeparter som kreves av loven eller ved en juridisk forespørsel.
 • Med tredjeparter med formål om å beskytte sikkerheten eller integriteten til Tjenestene, eller for å beskytte våre rettigheter eller rettighetene til tredjepart.
 • Vi kan også dele aggregert eller de-identifisert informasjon, som ikke rimelig kan brukes til å identifisere deg.

Dataoppbevaring

Vi vil beholde informasjonen din så lenge kontoen din er aktiv eller så lenge det er nødvendig for å gi deg Tjenestene. Vi vil beholde og bruke informasjonen din som nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser, løse tvister, og håndheve våre retningslinjer.

Dine valg

Du kan velge å ikke motta kampanjemeldinger fra oss ved å følge instruksjonene i disse meldingene eller ved å kontakte oss på norge@matsentralen.no

Spørsmål og ta kontakt

Hvis du har spørsmål eller klager angående behandlingen av dine personopplysninger, kan du kontakte oss på norge@matsentralen.no.