Et bæreposekraftig samarbeid

13/1/2022
Guest Blogger

Det finnes mange matreddere i Norge, og en av dem er Holdbart. Butikkjeden kjøper inn varer som av en eller annen grunn ikke skal selges gjennom de vanlige dagligvarekanalene, og selger dem videre til sine kunder med opptil 90 % rabatt.  Bra for miljøet og bra for lommeboka. 

Holdbart er også en av mange leverandører til Matsentralen, men med et litt annerledes samarbeid. I tillegg til å donere overskuddsmat, går nemlig 60 øre av hver bærepose de selger i sin helhet til Matsentralen.  Dette er tilsvarende det de fleste i handelen gir til Handelens Miljøfond. Holdbart har mange kunder i sine 10 butikker, så i løpet av 2021 ble dette nesten 429 000 kroner. Dette må virkelig sies å være et bæreposekraftig samarbeid!

- For oss som ikke har inntekter knyttet til driften, er vi helt avhengige av et bredt utvalg økonomiske samarbeid med så vel det offentlige, som det private næringsliv og en rekke stiftelser, forteller Cristiano Aubert, styreleder i Matsentralen Norge.

-Holdbart er jo kommersiell aktør mens Matsentralen en sterk sosial bidragsyter. Vi jobber begge med å redusere matsvinnet i Norge, og sammen sørger vi for at mer av maten som produseres i verden faktisk blir spist. Reduksjon av matsvinn er dessuten et vesentlig element for å oppnå FNs bærekraftsmål - verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Matsentralen gjør en viktig jobb som vi ønsker å identifisere oss med, og da er det viktig og naturlig for oss å støtte dette arbeidet i form av matdonasjoner og penger, konkluderer Trond J. Laeng, daglig leder i Holdbart. AS


Nyheter

17/12/2021

Mennesker, mat og kjærlighet

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for de som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs. Her kan de som trenge det ta en pause fra hverdagen. En kald vintermorgen besøkte Ida fra Matsentralen Oslo kontaktsenteret og pratet litt med bl.a. kjøkkensjef Sigrid Degerdal. Les mer her

Les hele saken >
7/12/2021

Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Les hele saken >
30/11/2021

7 kroner

Hvor mye mat får du i en dagligvarebutikk for 7 kroner i 2021?Det sier selv at det ikke er mye og følelsen av å gå i en butikk med svært begrenset muligheter var en skikkelig tankevekker. Med 7 kroner i hånden filmet vi kjendiskokk Trond Moi på jakt etter matvarer og resultat ble som han sier i filmen et farmen måltid om dagen. 

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.