July 5, 2021

Matsentralen fikk Matredderprisen!

Matsentralen Norge fikk Q-Matredderprisen! Monica Fuhr og Åge Nilsen hos Matsentralen Vestland fikk en hyggelig og uventet overraskelse, da Mette Nygård Havre fra Spis opp maten og Pål Rasmussen fra Q-Meieriene kom på besøk. De ble kjempeglade for å ta imot prisen på vegne av alle åtte matsentraler.

/
Matsentralen fikk Matredderprisen!

Matsentralen Norge fikk Q-Matredderprisen! Torsdag 1. juli fikk daglig leder Monica Fuhr og lagersjef Åge Nilsen hos Matsentralen Vestland et hyggelig og uventet besøk fra Mette Nygård Havre, gründer av Spis opp maten, og Pål Rasmussen, markedssjef hos Q-Meieriene. De kom for å overrekke Matredderprisen, og Matsentralen Vestland fikk æren av å ta imot denne på vegne av alle åtte matsentraler.

- Dette er et fantastisk bidrag til videre drift og utvikling av nettverket vårt! Vi visste ingenting om prisen da Mette hadde avtalt et møte. Det var også veldig kjekt å kunne vise frem Matsentralen til Pål, som ikke hadde besøkt en matsentral tidligere, sier Monica engasjert.

Gjennom Matsentralens virke bidrar vi til sju av FNs 17 bærekraftsmål. Her viser lagersjef Åge Nilsen og daglig leder Monica Fuhr fra Matsentralen Vestland stolt frem Matredderprisen.

Blir lagt merke til

I Norge kaster hver og en av oss 42 kilo spisbar mat i året. Imidlertid er det mange matreddere, og Q-Meieriene deler ut Matredderprisen annenhver måned til organisasjoner, virksomheter eller personer som jobber for å redusere matsvinn, og inspirerer andre. Matsentralen tar imot overskuddsmat fra matbransjen og deler den ut til mennesker i sårbare livssituasjoner gjennom samarbeid med ideelle organisasjoner. I 2020 delte matsentralene ut 6,9 millioner måltider, som tilsvarer 3430 tonn med overskuddsmat. Arbeidet blir lagt merke til.

- Det er en stor glede å få gi prisen til den fantastiske gjengen som står bak Matsentraler rundt om i hele landet. Dere er unike og gjør en stor forskjell for så mange. Dere redder overskuddsmat, sysselsetter folk, deler ut mat, er imøtekommende, varme, sprer glede og har store hjerter. Tusen takk for at dere gjør en forskjell for så mange, skriver Mette Nygård Havre, gründer av Spis opp maten.

- I tillegg til å redde mat, sysselsetter Matsentralen folk og sørger for at trengende får en bedre hverdag. En helt fantastisk innsats og et viktig arbeid! skriver Q-Meieriene på Facebook.

Matsentralen Norge er veldig takknemlig for prisen. Gavesjekken bidrar til drift og utvikling av matsentralene. Her er Monica, Pål og Mette, alle begeistret.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.