Matsentralen fikk Matredderprisen!

5/7/2021
Guest Blogger

Matsentralen Norge fikk Q-Matredderprisen! Torsdag 1. juli fikk daglig leder Monica Fuhr og lagersjef Åge Nilsen hos Matsentralen Vestland et hyggelig og uventet besøk fra Mette Nygård Havre, gründer av Spis opp maten, og Pål Rasmussen, markedssjef hos Q-Meieriene. De kom for å overrekke Matredderprisen, og Matsentralen Vestland fikk æren av å ta imot denne på vegne av alle åtte matsentraler.

- Dette er et fantastisk bidrag til videre drift og utvikling av nettverket vårt! Vi visste ingenting om prisen da Mette hadde avtalt et møte. Det var også veldig kjekt å kunne vise frem Matsentralen til Pål, som ikke hadde besøkt en matsentral tidligere, sier Monica engasjert.

Gjennom Matsentralens virke bidrar vi til sju av FNs 17 bærekraftsmål. Her viser lagersjef Åge Nilsen og daglig leder Monica Fuhr fra Matsentralen Vestland stolt frem Matredderprisen.

Blir lagt merke til

I Norge kaster hver og en av oss 42 kilo spisbar mat i året. Imidlertid er det mange matreddere, og Q-Meieriene deler ut Matredderprisen annenhver måned til organisasjoner, virksomheter eller personer som jobber for å redusere matsvinn, og inspirerer andre. Matsentralen tar imot overskuddsmat fra matbransjen og deler den ut til mennesker i sårbare livssituasjoner gjennom samarbeid med ideelle organisasjoner. I 2020 delte matsentralene ut 6,9 millioner måltider, som tilsvarer 3430 tonn med overskuddsmat. Arbeidet blir lagt merke til.

- Det er en stor glede å få gi prisen til den fantastiske gjengen som står bak Matsentraler rundt om i hele landet. Dere er unike og gjør en stor forskjell for så mange. Dere redder overskuddsmat, sysselsetter folk, deler ut mat, er imøtekommende, varme, sprer glede og har store hjerter. Tusen takk for at dere gjør en forskjell for så mange, skriver Mette Nygård Havre, gründer av Spis opp maten.

- I tillegg til å redde mat, sysselsetter Matsentralen folk og sørger for at trengende får en bedre hverdag. En helt fantastisk innsats og et viktig arbeid! skriver Q-Meieriene på Facebook.

Matsentralen Norge er veldig takknemlig for prisen. Gavesjekken bidrar til drift og utvikling av matsentralene. Her er Monica, Pål og Mette, alle begeistret.

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.