Tunge tider i Bergen

14/12/2018
Guest Blogger

Det var med tungt hjerte at styret i Matsentralen Bergen gikk til politianmeldelse av daglig leder for grovt økonomisk underslag. Styreleder fikk kjennskap til forholdene i begynnelsen av desember, og innkalte straks til ekstraordinært styremøte. Styret tok tak i saken umiddelbart og har håndtert saken på en god og menneskelig måte. Etter det vi kjenner til har det foregått økonomiske uregelmessigheter høsten 2018.

Vi i Matsentralen syns dette er en veldig trist sak for både daglig leder og for oss. Daglig leder har vært en svært viktig person for Matsentralen generelt og Bergen spesielt, og har gjort en formidabel jobb. Daglig leder har vært en ressurs og en pådriver for å løfte Matsentralen og arbeidet utrettelig for å omfordele overskuddsmat i Bergensregionen. Innsatsen for Matsentralen vil bli savnet.

Heldigvis har Åge og Torill god kontroll, og har lagt ned en formidabel innsats. Takket være dem og et godt og sammensveiset team av frivillige m.m., er det business as usual. Stor takk til alle dere på Toppemyr!

En stor takk går også til alle leverandører og samarbeidspartnere, som utelukkende har vist stor forståelse for situasjonen, og klart signalisert deres videre støtte av Matsentralen.


Nyheter

10/9/2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Les hele saken >
18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
Les mer

Register deg i vår mailinglista for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.