For små mengder mat, mat med veldig kort holdbarhet eller ferdig tilberedt mat, er donasjoner direkte til en lokal ideell organisasjon, den mest effektive og trygge måten å redde maten fra å bli kastet. Dette gjelder overskuddsmat fra for eks. dagligvarebutikker, messer, festivaler eller interne og offentlige arrangementer/møter, HoReCa, osv.
• Dagligvarebutikker
• Bakerier
• Små matprodusenter og distributører
• Interne og offentlige arrangementer/ møter / festivaler
• HORECA
Matsentralen samarbeider med mer enn 300 ideelle organisasjoner som hjelper oss å omfordele overskuddsmaten vi samler inn. Disse organisasjoner hjelper mennesker i vanskelige situasjoner ved å servere gratis mat eller dele ut gratis matposer. For at disse organisasjonene skal dekke behovet for mat og garantere et variert og balansert kosthold er de avhengig av generøse donasjoner av overskuddsmat fra også mindre, lokale aktører. Over halvparten av organisasjonene som mottar mat fra Matsentralen har også avtaler med lokale butikker o.l. som donerer sin overskuddsmat til dem på mer eller mindre regelmessig basis.
Bruk Donasjonskartet til å finne en organisasjon i ditt nærområde som kan ta i mot maten du vil donere og bidra til å gi mat, mennesker og miljø en ny sjanse!