1400 tonn mat reddet 1.halvår

16/6/2019
Guest Blogger

Mengden mat som er reddet de første seks månedene av året er på imponerende 1400 tonn. Dette tilsvarer 2,8 millioner(!) måltider, med en miljøeffekt på over 4000 tonn CO2-ekvivalenter.

For første gang har vi kartlagt hvor mye vi har reddet fra hver leverandør på nasjonalt nivå, og vi ser at det er stor variasjon fra en matsentral til en annen. Januar til april ble det reddet hele 183 tonn fra både COOP og TINE, mens NorgesGruppen (ASKO m.m.) stod for rett under 150 tonn. Frukt og grønt fra BAMA bidro med sunne 97 tonn.

Nyheter

18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
22/4/2020

En oppdatering fra Matsentralen i korona-tider

Det er mye usikkerhet i disse korona-tider, og derfor vil vi gjerne gi dere en oppdatering av hvordan situasjonen har vært for landets matsentraler, samt for matbankene i Europa.

Les hele saken >
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få den nyeste informasjonen fra Matsentralen

Subscribe
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
If that doesn't work, contact us directly at norge@matsentralen.no