1400 tonn mat reddet 1.halvår

16/6/2019
Guest Blogger

Mengden mat som er reddet de første seks månedene av året er på imponerende 1400 tonn. Dette tilsvarer 2,8 millioner(!) måltider, med en miljøeffekt på over 4000 tonn CO2-ekvivalenter.

For første gang har vi kartlagt hvor mye vi har reddet fra hver leverandør på nasjonalt nivå, og vi ser at det er stor variasjon fra en matsentral til en annen. Januar til april ble det reddet hele 183 tonn fra både COOP og TINE, mens NorgesGruppen (ASKO m.m.) stod for rett under 150 tonn. Frukt og grønt fra BAMA bidro med sunne 97 tonn.

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.