Mengden mat som er reddet de første seks månedene av året er på imponerende 1400 tonn. Dette tilsvarer 2,8 millioner(!) måltider, med en miljøeffekt på over 4000 tonn CO2-ekvivalenter.
For første gang har vi kartlagt hvor mye vi har reddet fra hver leverandør på nasjonalt nivå, og vi ser at det er stor variasjon fra en matsentral til en annen. Januar til april ble det reddet hele 183 tonn fra både COOP og TINE, mens NorgesGruppen (ASKO m.m.) stod for rett under 150 tonn. Frukt og grønt fra BAMA bidro med sunne 97 tonn.
Mobilspillet Taco Chef fra Old El Paso lar tacoelskende nordmenn donere tex mex-produkter til Matsentralen, som omfordeler overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte.
Les hele saken >Vil du lære barn og unge om matsvinn, miljøvern og fattigdom? Matsentralen Vestfold og Telemark har et ledig vikariat som prosjektleder for et spennende undervisningsprosjekt. Søknadsfrist: 10. april 2021.
Les hele saken >Miranda fra Hvam videregående er opptatt av bærekraft, og da hun skulle velge en prakisplass for en uke, var valget enkelt. Hun hospiterte hos Matsentralen i Oslo, der hun hjalp til med stort og smått. - Det så bra at dere når så mange av FNs bærekraftsmål! Jeg håper at matsentralene fortsetter å utvikle seg i årene som kommer, og kan bety enda mer for enda flere.
Les hele saken >