Med seks matsentraler på plass har nettverket av matsentraler i Norge reddet rundt 2100 tonn mat fra å havne i søpla. Dette tilsvarer utrolige 4,2 millioner måltider til mennesker i en vanskeligsituasjon. Miljøeffekten er også formidabel — vi sparte miljøet for solide 6300 tonn CO2-utslipp! Målet for 2019 er å nærme seg hele 3000 tonn omfordelt mat.
Matsentralen Vestfold og Telemark feirer 2 år i januar 2021, og har vokst seg dobbelt så stor med tanke på omfordelt mat.
Les hele saken >Vil du bidra til å skape vekst blant landets matsentraler og dermed hjelpe til å takle to store samfunnsproblemer – matsvinn og fattigdom? Vi søker etter en prosjektmedarbeider for å styrke Matsentralen Norge
Les hele saken >Matprisen 2020 gikk av stabelen 7.desember. Denne gangen var det ikke på Vippa med digg mat og noe digg i glasset, store taler og takketaler fra scenen. Denne gangen ble det sendt direkte på Matkanalen og streamet på Facebook. Av totalt 10 kategorier hadde 3 av vinnerne i hver sin kategori matsvinn som et stort fokus og satsningsområde. Det er kjempestort og ikke minst et veldig viktig signal fra Matprisen om at matsvinn som tema er høyst aktuelt, selv i pandemiens tid.
Les hele saken >