Matsentralen Bergen i gang

17/11/2017
Guest Blogger


Det var folksomt i lokalene på Toppemyr da den offisielle åpningen av Matsentralen Bergen fant sted. Til stede var representanter fra alle de fem stiftelsesorganisasjonene som har gått sammen om å stifte Matsentralen Bergen: Kirkens Bymisjon, Frelsesarméen, Røde Kors, Blå Kors og Robin Hood Huset.I tillegg var det også samarbeidspartnere og frivillige. Bergen kommune var representert ved både ordfører Marte Mjøs Pedersen og byråd Erlend Horn. Kavlifondet, en av våre største støttespillere, var representert ved daglig leder Inger Elise Iversen og Hanne Eide Andersen, kommunikasjonsansvarlig.

På åpningen var det også panel for en temadiskusjon om matsvinn med Cristiano Aubert fra Matsentralen Norge, Mette Nygård Havre fra Grønne verdier, Acacia Christel de Meo bak appen Too Good Too Go, samt administrerende direktør i Kavli Norge, Karl Johan Ingvaldsen.

Cristiano Aubert, Styreleder i Matsentralen Norge

Cristiano Aubert og Mette Nygård Havre kunne begge fortelle om positiv utvikling med et raskt økende engasjement i kampen mot matsvinn i Norge.

Går alt etter planen, har vi snart syv matsentraler i Norge, sier Cristiano Aubert.

Matsentralen Bergen er nå i full sving med å samle inn overskuddsmat fra butikker, grossister og andre i matvarebransjen, som deles videre til lokale hjelpeorganisasjoner. Facebook-side til den nye matsentralen har også blitt en suksess, med over 1000 følgere på mindre enn en måned.

Nyheter

10/9/2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Les hele saken >
18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
Les mer

Register deg i vår mailinglista for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.