November 17, 2017

Matsentralen Bergen i gang

Nå starter arbeidet med å samle inn og gi videre overskuddsmat til vanskeligstilte.

/
Matsentralen Bergen i gang


Det var folksomt i lokalene på Toppemyr da den offisielle åpningen av Matsentralen Bergen fant sted. Til stede var representanter fra alle de fem stiftelsesorganisasjonene som har gått sammen om å stifte Matsentralen Bergen: Kirkens Bymisjon, Frelsesarméen, Røde Kors, Blå Kors og Robin Hood Huset.I tillegg var det også samarbeidspartnere og frivillige. Bergen kommune var representert ved både ordfører Marte Mjøs Pedersen og byråd Erlend Horn. Kavlifondet, en av våre største støttespillere, var representert ved daglig leder Inger Elise Iversen og Hanne Eide Andersen, kommunikasjonsansvarlig.

På åpningen var det også panel for en temadiskusjon om matsvinn med Cristiano Aubert fra Matsentralen Norge, Mette Nygård Havre fra Grønne verdier, Acacia Christel de Meo bak appen Too Good Too Go, samt administrerende direktør i Kavli Norge, Karl Johan Ingvaldsen.

Cristiano Aubert, Styreleder i Matsentralen Norge

Cristiano Aubert og Mette Nygård Havre kunne begge fortelle om positiv utvikling med et raskt økende engasjement i kampen mot matsvinn i Norge.

Går alt etter planen, har vi snart syv matsentraler i Norge, sier Cristiano Aubert.

Matsentralen Bergen er nå i full sving med å samle inn overskuddsmat fra butikker, grossister og andre i matvarebransjen, som deles videre til lokale hjelpeorganisasjoner. Facebook-side til den nye matsentralen har også blitt en suksess, med over 1000 følgere på mindre enn en måned.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.