Det var folksomt i lokalene på Toppemyr da den offisielle åpningen av Matsentralen Bergen fant sted. Til stede var representanter fra alle de fem stiftelsesorganisasjonene som har gått sammen om å stifte Matsentralen Bergen: Kirkens Bymisjon, Frelsesarméen, Røde Kors, Blå Kors og Robin Hood Huset.I tillegg var det også samarbeidspartnere og frivillige. Bergen kommune var representert ved både ordfører Marte Mjøs Pedersen og byråd Erlend Horn. Kavlifondet, en av våre største støttespillere, var representert ved daglig leder Inger Elise Iversen og Hanne Eide Andersen, kommunikasjonsansvarlig.
På åpningen var det også panel for en temadiskusjon om matsvinn med Cristiano Aubert fra Matsentralen Norge, Mette Nygård Havre fra Grønne verdier, Acacia Christel de Meo bak appen Too Good Too Go, samt administrerende direktør i Kavli Norge, Karl Johan Ingvaldsen.
Cristiano Aubert og Mette Nygård Havre kunne begge fortelle om positiv utvikling med et raskt økende engasjement i kampen mot matsvinn i Norge.
Går alt etter planen, har vi snart syv matsentraler i Norge, sier Cristiano Aubert.
Matsentralen Bergen er nå i full sving med å samle inn overskuddsmat fra butikker, grossister og andre i matvarebransjen, som deles videre til lokale hjelpeorganisasjoner. Facebook-side til den nye matsentralen har også blitt en suksess, med over 1000 følgere på mindre enn en måned.
Mobilspillet Taco Chef fra Old El Paso lar tacoelskende nordmenn donere tex mex-produkter til Matsentralen, som omfordeler overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte.
Les hele saken >Vil du lære barn og unge om matsvinn, miljøvern og fattigdom? Matsentralen Vestfold og Telemark har et ledig vikariat som prosjektleder for et spennende undervisningsprosjekt. Søknadsfrist: 10. april 2021.
Les hele saken >Miranda fra Hvam videregående er opptatt av bærekraft, og da hun skulle velge en prakisplass for en uke, var valget enkelt. Hun hospiterte hos Matsentralen i Oslo, der hun hjalp til med stort og smått. - Det så bra at dere når så mange av FNs bærekraftsmål! Jeg håper at matsentralene fortsetter å utvikle seg i årene som kommer, og kan bety enda mer for enda flere.
Les hele saken >