August 18, 2023

En hilsen fra Arendalsuka

Matsentralen var til stede på Arendalsuka 2023.

/
En hilsen fra Arendalsuka

Arendalsuka er nasjonal møteplass som hvert år samler aktører innen politikk, samfunn- og næringsliv til debatter, foredrag og erfaringsutveksling. For første gang hadde Matsentralen egen stand på Arendalsuka.

Målet med vår tilstedeværelse var å møte både privatpersoner og ulike støttespillere, dessuten: I år som i fjor skulle vi gjøre det vi gjør best, nemlig redde mat.

Bananlappene gikk unna

I ukene og månedene før avspark samarbeidet vi med arrangøren for at flest mulig skulle få med seg budskapet. Matsentralen Sør hadde dessuten alliert seg med Kirkens Bymisjon i Arendal om å låne lokaler til maten som ble reddet, og med dette samarbeidet lå alt til rette for å redde og omfordele mat i ekte “matsentral-ånd”.

Olaug Bollestad (KrF)og Tor Jan Bredenbekk (Matsentralen Rogaland)

Christian Førland, daglig leder i Matsentralen Sør, ble en kjent kuriositet i gatebildet, stadig på farten med trillebåren sin på vei til og fra arrangementer for å redde mat. Såpass bemerket gjorde han og trillebåren seg, at vi opplevde også at privatpersoner og bedrifter oppsøkte oss for å donere overskuddsmat før de skulle reise fra Arendal.

Til sammen reddet vi over 20 fullastede trillebårer med mat fra arrangementer under Arendalsuka, mat som organisasjoner som Kirkens Bymisjon og Frelsesarméen kunne dele med sine gjester.

I tillegg til å redde overskuddsmat, serverte vi også overskuddsmat på standen vår: Hvor mange bananlapper vi laget opp i løpet av uka er uvisst, men over 50 kilo brune bananer gikk med. Bananlappene var svært populære, og en fin døråpner for oss til å snakke med de som var innom standen om hvordan Matsentralen gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse.

Vi fikk også celebert besøk på standen, og snakket med et knippe sentrale politikere. KrFs Olaug Bollestad er godt kjent med Matsentralens arbeid, og tok seg til og med tid til en god klem.

Mange og viktige temaer blir belyst i løpet av dagene i Arendal, og til neste år har vi som ambisjon å kunne bidra enda mer med våre erfaringer og synspunkter.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.