Midt i Sandnes sentrum, mellom byens beste sushi og designbutikken DFU ligger Nr.13; et stilig kafelokale med lys på bordene og en scene innerst i lokalet.
Kafeen er et samarbeid mellom pinsemenigheten Klippen og Evangeliesenteret. Terskelen er lav men stemningen og trivselsfaktoren er høy. Bak disken lager frivillige mat med moderne utstyr, det serveres middag til rusmisbrukere og andre hver tirsdag og torsdag og det deles ut matposer.
Som regel er 50-60 gjester innom hver dag. Menyen og innholdet i matposene bestemmes av hva man til enhver tid får inn av mat. Tidligere kom maten rett fra butikker i nærområdet, men nå som Matsentralen Rogaland er i full drift, håper Nr.13 på både jevnere tilgang på mat og bedre utvalg i kafeen.
Matsentralen Vestfold og Telemark feirer 2 år i januar 2021, og har vokst seg dobbelt så stor med tanke på omfordelt mat.
Les hele saken >Vil du bidra til å skape vekst blant landets matsentraler og dermed hjelpe til å takle to store samfunnsproblemer – matsvinn og fattigdom? Vi søker etter en prosjektmedarbeider for å styrke Matsentralen Norge
Les hele saken >Matprisen 2020 gikk av stabelen 7.desember. Denne gangen var det ikke på Vippa med digg mat og noe digg i glasset, store taler og takketaler fra scenen. Denne gangen ble det sendt direkte på Matkanalen og streamet på Facebook. Av totalt 10 kategorier hadde 3 av vinnerne i hver sin kategori matsvinn som et stort fokus og satsningsområde. Det er kjempestort og ikke minst et veldig viktig signal fra Matprisen om at matsvinn som tema er høyst aktuelt, selv i pandemiens tid.
Les hele saken >