June 21, 2022

Enorme prishopp gjør at noen familier må droppe ferieturen

Økte priser på mat, strøm, drivstoff, reising, overnatting og ferietilbud - gjør at flere barnefamilier får en mer negativ opplevelse av sommeren 2022. Det går frem av den årlige spørreundersøkelsen om sommerferien som YouGov har utført for Unicef Norge. 37 prosent av de drøyt 1000 spurte svarer at strammere økonomi som følge av økte strøm-, mat- og drivstoffpriser påvirker sommeren negativt.

/
Enorme prishopp gjør at noen familier må droppe ferieturen

Matsentralen i Tromsø merker daglig leder Geir Arne Nordstrand at pågangen fra folk er stigende. Da VG snakker med ham, har han akkurat besøkt Matstasjonen i Alta. Tendensen er den samme der. Flere familier og enslige oppsøker de alternative matleverandørene fordi matvarer på de ordinære dagligvarebutikkene er blitt for kostbare.

– Behovet er stigende. Og vi ser at det er flere fra den gruppen jeg vil kalle «Hvermansen» - familier og enslige med vanlige inntekter som kommer hit. Noe av forklaringen er at folk bruker en svært stor del av inntekten sin på bo-, bil- og drivstoffutgifter. Det er blitt «sinnssykt» dyrt å bo i Tromsø, beskriver Nordstrand.

Les hele saken på vg.no

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.