Vikariatet som prosjektleder er på 50 % fra 1. august til og med desember 2022, med mulighet for forlengelse.
Prosjektets formål er å utdanne miljøambassadører og matreddere ved å lære skolebarn og unge om matsvinn, miljøvern og fattigdom. Prosjektleder skal utarbeide/ ferdigstille undervisningsopplegg for elever for 6. og 9. klasse i henhold til ny læreplan.
Stillingen skal planlegge og gjennomføre undervisning ved skolebesøk i vårt fylke. Dette består av forberedelse før besøk, gjennomføring av undervisning og oppfølging etter besøk.
- Vi ønsker oss en engasjert, miljøbevisst matredder.
- Du må ha gode kommunikasjonsevner, digital kompetanse og gjerne pedagogisk kompetanse.
- Du må kunne arbeide selvstendig og ha god gjennomføringsevne, og gjerne kunne arbeide fleksibelt gjennom året.
- Du må ha god dialog med øvrige medarbeidere i Larvik og de andre Matsentralene.
Vi tilbyr en utfordrende stilling med mulighet til å utdanne miljøambassadører og matreddere. Vi tilbyr gode samarbeidspartnere i folkebevegelsen Spis opp maten og Nofima, som arbeider med et tilsvarende prosjekt. Vi tilbyr lønn for 50 % stilling. Gode pensjons- og forsikringsordninger.
Prosjektet er en del av Matsentralen Vestfold og Telemark, og prosjektleder har daglig leder som sin nærmeste overordnede. Arbeidssted for tiden er Matsentralen Vestfold og Telemark, Hegdalveien 84, Larvik. Det må påregnes en del reisevirksomhet i fylket. Du må disponere egen bil. KM-godtgjørelse i henhold til statens satser.
Matsentralen Vestfold og Telemark er en ideell forening etablert av Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Evangeliesenteret og Kristen besøkstjeneste i 2018. Matsentralens formål er å motta overskuddsmat og varer fra produsenter og matvarekjeder. Maten videreformidles deretter til ideelle organisasjoner som driver servering og utdeling av mat til vanskeligstilte personer. Matsentralen er lokalisert på Hegdal i Larvik.
Send en søknad til thorgeir@matsentralen.no eller søk via Finn.no.
Mobilspillet Taco Chef fra Old El Paso lar tacoelskende nordmenn donere tex mex-produkter til Matsentralen, som omfordeler overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte.
Les hele saken >Miranda fra Hvam videregående er opptatt av bærekraft, og da hun skulle velge en prakisplass for en uke, var valget enkelt. Hun hospiterte hos Matsentralen i Oslo, der hun hjalp til med stort og smått. - Det så bra at dere når så mange av FNs bærekraftsmål! Jeg håper at matsentralene fortsetter å utvikle seg i årene som kommer, og kan bety enda mer for enda flere.
Les hele saken >Vi i Coop jobber alltid med å redusere matavfall. Det er viktig for mennesker og miljøet. Men ingen systemer er perfekte. Så i stedet for å kaste det som blir til overs, inngikk vi i 2013 et samarbeid med nyoppstartede Matsentralen Norge.
Les hele saken >