June 27, 2022

Føderasjonen av polske matbanker besøker Norge!

For et par uker siden, fikk Matsentralen Norge besøk av en delegasjon fra Polen.

/
Føderasjonen av polske matbanker besøker Norge!

Samarbeidsprosjektet innebærer studiebesøk til både Polen og Norge og erfaringsutveksling rundt en rekke relevante temaer. Den Active Citizen fondet legger til rette for samarbeidsprosjekter mellom nordiske land og europeiske land. Målet er å styrke det sivile samfunnet og samfunnsaktiviteten, og styrke sårbare grupper i Europa.

Som en del av prosjektet, arrangerte vi sammen i  2021 en workshop om "Food waste, food donation and policy - a skill-sharing webinar with Norway and Poland". I januar 2022 arrangerte vi en workshop om "Skolebesøk og andre aktiviteter". 

På besøket i juni viste Paula Capodistrias og Per Christian Rålm fra Matsentralen Norge gruppen fra Polen flere av våre samarbeidspartner. Hos BAMA, fikk vi høre om et fantastisk samarbeid med landets matsentraler, siden etableringen av den første matsentralen i Oslo i 2013.  Vi besøkte også Unikum, der den polakkene fikk innsikt i “Matsentralen kjøkken” prosjektet til Matsentralen Norge. Gruppen besøkte også Evangeliesenter, som er en viktig samarbeidspartner til landets matsentraler. 

Den polske delegasjonen besøkte også kontoret til Matsentralen Norge, samt Matsentralen Oslo og Matsentralen Vestfold og Telemark. På sistnevnte matsentral fikk gruppen sjansen til å ta en titt på prosjekt “Matsentralen Primær” in action. 

I løpet av tre intense dager dager, fikk polske og norske matsentraler muligheten til å utveksle viktige erfaringer og inspirere hverandre. Etter sommerferien vil en delegasjon fra de norske matsentralene dra til Polen for å studere matsentralene der. Vi gleder oss!

Find a summary of the visit in English on FEBAs blog.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.