January 21, 2021

Hurra for 2-åringen!

Matsentralen Vestfold og Telemark feirer 2 år i januar 2021, og har vokst seg dobbelt så stor med tanke på omfordelt mat.

 Lene Terese Andersen
Lene Terese Andersen
/
Matsentsentralen Vestfold og Telemark
Hurra for 2-åringen!

Doblet antall måltider som er omfordelt på ett år!

I 2020 har Matsentralen Vestfold og Telemark omfordelt 943.000 måltider mot 460.000 i 2019. Vi har mottatt 510 tonn matvarer i det året som har gått. Av dette er 27, 6 tonn delt med de andre matsentralene og 471,5 tonn er videreformidlet via ideelle organisasjoner til, røft regnet, 4-5000 personer per uke i hele fylket. 

Kun 1,1 % er blitt matsvinn som er levert hos Den Magiske fabrikken

Hva har skjedd?

Etablere et navn: Vi er blitt mer kjent i fylket som en positivt bidragsyter til å hjelpe bedriftene med å redusere matsvinnet.

Leverandøravtaler: Matsentralen har nå avtaler med 43 leverandører. Noen av disse leverer fast hos oss, noen sporadisk og andre ringer når de har overskudd som vi da kjører og henter. 

Lovendring: Omlegging av sukkeravgiften i 2020 har medført 3 nye leverandører, Grans, Aaas og Ringnes, som nå har lov til å donere brus ol. til velledige formål uten å betale avgift.

Koronapandemien: Pandemien medførte også store partier med mat som skulle vært levert til storkjøkken, kantiner og salatbarer.


Det er mange som sørger for at 2 åringen har vokst smertefritt.

Frivilligarbeid: Det er 7 engasjerte frivillige som fordeler vaktene mellom seg hver uke og sørger for og registeret mat ut og inn og henting av mat ute hos bedrifter.

Ideelle organisasjoner: For å hjelpe oss å dele ut maten har vi samarbeid med ideelle organisasjoner. I løpet av 2020 har de vokst i antall fra 41 til 73 registrerte organisasjoner. 

Økonomisk støtte: Vi hadde ikke kunne gjøre dette uten økonomisk støtte og takker for bidrag fra Kavlifondet, Sparebankstiftelsen DNB, midler fra statsbudsjettet, lokale bidrag fra Larvik kommune og INEOS Bamble og gaver fra næringslivet formidlet til oss via Matsentralen Norge.

Daglig ledelse: Det hele er styres av dagligleder i 100 % stilling som loser oss alle trygt gjennom året og nå videre inn i livet som 3-åring med de utfordringer og muligheter 2021 vil gi oss – vi gleder oss. 

Ønsker du årsmeldingen i sin helhet så finner du den her.

 


Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.