Hva betyr Bransjeavtalen om matsvinn for Matsentralen?

29/10/2018
Guest Blogger

Undertegnelsen av bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn har hatt stor påvirkning på vårt nettverk. Forpliktelsen fra både matbransjen og fem departementer til å bidra til og tilrettelegge for donasjon og omfordeling av overskuddsmat, har økt engasjementet fra både privat og offentlig sektor.

Blant matbransjen bestemte både REMA 1000 og NorgesGruppen seg til å utvide sin støtte til matsentralene fra å kun gjelde Oslo til å gjelde hele nettverket. I tillegg leverer nasjonale aktører også sin overskuddsmat til matsentralene landet rundt. Vi opplever stort lokalt engasjement fra både store og små leverandører.

På den offisielle siden ser vi også en økning i lokal offentlig finansiering. Bl.a. har Tromsø kommune og Nordland fylkeskommune bidratt til Tromsø Matsentral, Stavanger og Sandnes kommune er meget engasjerte, og Bergen kommunestøtter godt opp om sin lokale matsentral. I tillegg er vår kommunalminister Monica Mæland, som var på besøk hos Matsentralen Bergen tidligere i uken, meget engasjert i vårt arbeid, så vi håper på støtte også fra den kanten.

Vi takker for all støtte - uten hjelp fra både det offentlige og næringslivet ville det ikke vært mulig å utvikle nettverket av matsentraler. Sammen gir vi mennesker, mat og miljø en ny sjanse.

Nyheter

10/9/2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Les hele saken >
18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
Les mer

Register deg i vår mailinglista for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.