October 29, 2018

Hva betyr Bransjeavtalen om matsvinn for Matsentralen?

/
Hva betyr Bransjeavtalen om matsvinn for Matsentralen?

Undertegnelsen av bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn har hatt stor påvirkning på vårt nettverk. Forpliktelsen fra både matbransjen og fem departementer til å bidra til og tilrettelegge for donasjon og omfordeling av overskuddsmat, har økt engasjementet fra både privat og offentlig sektor.

Blant matbransjen bestemte både REMA 1000 og NorgesGruppen seg til å utvide sin støtte til matsentralene fra å kun gjelde Oslo til å gjelde hele nettverket. I tillegg leverer nasjonale aktører også sin overskuddsmat til matsentralene landet rundt. Vi opplever stort lokalt engasjement fra både store og små leverandører.

På den offisielle siden ser vi også en økning i lokal offentlig finansiering. Bl.a. har Tromsø kommune og Nordland fylkeskommune bidratt til Tromsø Matsentral, Stavanger og Sandnes kommune er meget engasjerte, og Bergen kommunestøtter godt opp om sin lokale matsentral. I tillegg er vår kommunalminister Monica Mæland, som var på besøk hos Matsentralen Bergen tidligere i uken, meget engasjert i vårt arbeid, så vi håper på støtte også fra den kanten.

Vi takker for all støtte - uten hjelp fra både det offentlige og næringslivet ville det ikke vært mulig å utvikle nettverket av matsentraler. Sammen gir vi mennesker, mat og miljø en ny sjanse.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.