Knall start på 2019

15/4/2019
Guest Blogger

Landets syv matsentraler reddet nesten 710 tonn mat fra å havne i søpla i årets første tre måneder. Dette tilsvarer solide 1,4 millioner måltider til mennesker i en vanskelig situasjon.

Sammenligner vi med første kvartal 2018, er veksten på hele 46 %!

Miljøeffekten er også verdt å skrive om. Vi sparte miljøet for anslagsvis 2130 tonn CO2, så man kan trygt si at vi gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse.

Målet for hele 2019 er å nærme seg 3000 tonn omfordelt mat.

Vi ligger noen få tonn bak dette målet, men jobber hardt for økt volum fremover, slik at vi kan hjelpe flest mulige.

Nyheter

11/10/2019

En matredder på rundtur til Matsentralene

Matreddere, engler, gledesspredere, miljøforkjempere, livreddere er noen av de superlativene som hagler når Mette Nygaard Havre skal beskrive Matsentralen. Les mer om hennes samarbeid med Matsentralen sammen med Kavlifondet.

Les hele saken >
15/9/2019

Too Good To Go og Matsentralen: Sammen i kampen mot matsvinn

En tredjedel av all maten som produseres i verden ender opp som matsvinn. Samtidig har en av ni mennesker på jorda ikke nok mat. Hanne Johansen, Matredder og kommunikasjonsrådgiver ved Too Good To Go forteller oss hvordan samarbeidet med Matsentralen og TGTG bidrar til å redusere matsvinn i Norge.

Les hele saken >
2/9/2019

Matkartet

Matsentralen samarbeider med mer enn 250 ideelle organisasjoner som hjelper oss å omfordele maten slik at den når de som trenger den mest. Nå kan de som trenger mat finne informasjon om disse organisasjonene på Matkartet.

Les hele saken >
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få den nyeste informasjonen fra Matsentralen

Meld inn
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
If that doesn't work, contact us directly at norge@matsentralen.no