Knall start på 2019

15/4/2019
Guest Blogger

Landets syv matsentraler reddet nesten 710 tonn mat fra å havne i søpla i årets første tre måneder. Dette tilsvarer solide 1,4 millioner måltider til mennesker i en vanskelig situasjon.

Sammenligner vi med første kvartal 2018, er veksten på hele 46 %!

Miljøeffekten er også verdt å skrive om. Vi sparte miljøet for anslagsvis 2130 tonn CO2, så man kan trygt si at vi gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse.

Målet for hele 2019 er å nærme seg 3000 tonn omfordelt mat.

Vi ligger noen få tonn bak dette målet, men jobber hardt for økt volum fremover, slik at vi kan hjelpe flest mulige.

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.