Kutt matsvinn med brukopp-kalender for frukt og grønt

31/5/2021
Guest Blogger
Brukopp-kalenderen lærer deg kunsten å bruke opp frukt og grønt. Foto: Colin Eick fra boka Kunsten å ikke kaste mat.

Med Matvett i spissen og sammen med nettverket som jobber med å kutte matsvinn i Norge, har vi laget en brukopp-kalender for frukt og grønt. Målet er å inspirere alle til å ta bedre vare på disse fantastiske råvarene som enten dyrkes av dedikerte bønder landet over eller har reist langt for å komme til kjøkkenet vårt. Last ned kalenderen, skriv den ut og ha den tilgjengelig når du lurer på hva du skal gjøre med slappe grønnsaker, epler med flekker eller brune bananer.

Her kan du lese om Brukopp-kalenderen.

Last ned Brukopp-kalenderen her! Skriv den ut, og del den gjerne!

KuttMatsvinn-uke og aktiviteter

Kalenderen er laget i anledning KuttMatsvinn-uka denne uken, og Verdens Miljødag 5. juni.  I løpet av uke 22 har mange aktører som jobber med matsvinn i Norge ulike aktiviteter, også Matsentralen Norge. Vi skal ha et webinar rettet mot matbransjen og myndighetene om Bransjeavtalen for reduksjon av matsvinn og hvilken rolle donasjon av overskuddsmat spiller her.

Les om KuttMatsvinn-uken og se aktiviteter her.

Nyheter

13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
17/8/2021

Fra overskuddsmat til ferdigmat med Matsentralen Kjøkken

Matsentralen Kjøkken er ferdigretter laget av overskuddsmat fra butikker og Matsentralen. Måltidene deles ut av ideelle organisasjoner som henter mat hos Matsentralen. I Oslo har prosjektet vært i drift i et år, og nå er en rapport lansert med spennende funn. 

Les hele saken >
13/8/2021

Friske midler til å redde enda mer frukt og grønt!

Matsentralen har vært så heldige å ha fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til et spennende prosjekt, der målet er å redde mer frukt og grønt - dette i tett samarbeid med blant annet BAMA. Bevilgningene skal brukes på å sette opp pakkelinjer, som gjør det mulig å håndtere større volumer.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.