May 31, 2021

Kutt matsvinn med brukopp-kalender for frukt og grønt

I 2021 feirer vi FNs år for frukt og grønt med å hylle 12 ulike frukt og grønnsaker som vi gir deg tips til å ta bedre vare på. Frukt og grønt er noe av det vi kaster mest av, enten fordi vi kjøper for mye, oppbevarer den feil eller ikke vet hvordan vi skal bruke råvarer som ikke er ferske lenger. Husk at frukt og grønt er ferskvare. Ikke kjøp for mye av gangen. Moden betyr bare mer smak, ikke at frukten eller grønnsaken er dårlig.

/
Kutt matsvinn med brukopp-kalender for frukt og grønt
Brukopp-kalenderen lærer deg kunsten å bruke opp frukt og grønt. Foto: Colin Eick fra boka Kunsten å ikke kaste mat.

Med Matvett i spissen og sammen med nettverket som jobber med å kutte matsvinn i Norge, har vi laget en brukopp-kalender for frukt og grønt. Målet er å inspirere alle til å ta bedre vare på disse fantastiske råvarene som enten dyrkes av dedikerte bønder landet over eller har reist langt for å komme til kjøkkenet vårt. Last ned kalenderen, skriv den ut og ha den tilgjengelig når du lurer på hva du skal gjøre med slappe grønnsaker, epler med flekker eller brune bananer.

Her kan du lese om Brukopp-kalenderen.

Last ned Brukopp-kalenderen her! Skriv den ut, og del den gjerne!

KuttMatsvinn-uke og aktiviteter

Kalenderen er laget i anledning KuttMatsvinn-uka denne uken, og Verdens Miljødag 5. juni.  I løpet av uke 22 har mange aktører som jobber med matsvinn i Norge ulike aktiviteter, også Matsentralen Norge. Vi skal ha et webinar rettet mot matbransjen og myndighetene om Bransjeavtalen for reduksjon av matsvinn og hvilken rolle donasjon av overskuddsmat spiller her.

Les om KuttMatsvinn-uken og se aktiviteter her.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.