Kutt matsvinn med brukopp-kalender for frukt og grønt

31/5/2021
Guest Blogger
Brukopp-kalenderen lærer deg kunsten å bruke opp frukt og grønt. Foto: Colin Eick fra boka Kunsten å ikke kaste mat.

Med Matvett i spissen og sammen med nettverket som jobber med å kutte matsvinn i Norge, har vi laget en brukopp-kalender for frukt og grønt. Målet er å inspirere alle til å ta bedre vare på disse fantastiske råvarene som enten dyrkes av dedikerte bønder landet over eller har reist langt for å komme til kjøkkenet vårt. Last ned kalenderen, skriv den ut og ha den tilgjengelig når du lurer på hva du skal gjøre med slappe grønnsaker, epler med flekker eller brune bananer.

Her kan du lese om Brukopp-kalenderen.

Last ned Brukopp-kalenderen her! Skriv den ut, og del den gjerne!

KuttMatsvinn-uke og aktiviteter

Kalenderen er laget i anledning KuttMatsvinn-uka denne uken, og Verdens Miljødag 5. juni.  I løpet av uke 22 har mange aktører som jobber med matsvinn i Norge ulike aktiviteter, også Matsentralen Norge. Vi skal ha et webinar rettet mot matbransjen og myndighetene om Bransjeavtalen for reduksjon av matsvinn og hvilken rolle donasjon av overskuddsmat spiller her.

Les om KuttMatsvinn-uken og se aktiviteter her.

Nyheter

1/6/2021

Bransjeavtalen og hvordan donasjon av overskuddsmat reduserer matsvinn

Matsvinn er et stort samfunnsproblem, men heldigvis finnes det mange gode løsninger. Tirsdag 1. juni holdt Matsentralen Norge et webinar der flere løsninger ble løftet frem. En rekke profilerte og dyktige aktører fra matbransjen, myndighetene og matsentralen fortalte om hvordan de kontinuerlig jobber med å kartlegge og minimere matsvinnet sitt. Donasjon av overskuddsmat ble fremhevet som ett av flere viktige verktøy.

Les hele saken >
31/5/2021

Matsentralen Innlandet har åpnet!

I dag åpent Matsentralen Innlandet dørene på Rudshøgda, og er landets åttende matsentral. Med en matsentral på plass i denne regionen, har nettverket mulighet til å nå ut til mange flere som trenger mathjelp, og øker også mottakskapasiteten av overskuddsmat. Daglig leder Klaaspeter Kuperus er både spent og fornøyd.

Les hele saken >
3/5/2021

- Tenk at vi ved å bruke to timer i uka kan glede og mette 30 personer i byen vår.

En samtale med hverdagshelter på Sørlandet. Monica liker ikke å stikke seg fram, men om hennes innsats for å hjelpe kan inspirere andre til det samme, er det verdt denne omtalen.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.