Kutt matsvinn med brukopp-kalender for frukt og grønt

31/5/2021
Guest Blogger
Brukopp-kalenderen lærer deg kunsten å bruke opp frukt og grønt. Foto: Colin Eick fra boka Kunsten å ikke kaste mat.

Med Matvett i spissen og sammen med nettverket som jobber med å kutte matsvinn i Norge, har vi laget en brukopp-kalender for frukt og grønt. Målet er å inspirere alle til å ta bedre vare på disse fantastiske råvarene som enten dyrkes av dedikerte bønder landet over eller har reist langt for å komme til kjøkkenet vårt. Last ned kalenderen, skriv den ut og ha den tilgjengelig når du lurer på hva du skal gjøre med slappe grønnsaker, epler med flekker eller brune bananer.

Her kan du lese om Brukopp-kalenderen.

Last ned Brukopp-kalenderen her! Skriv den ut, og del den gjerne!

KuttMatsvinn-uke og aktiviteter

Kalenderen er laget i anledning KuttMatsvinn-uka denne uken, og Verdens Miljødag 5. juni.  I løpet av uke 22 har mange aktører som jobber med matsvinn i Norge ulike aktiviteter, også Matsentralen Norge. Vi skal ha et webinar rettet mot matbransjen og myndighetene om Bransjeavtalen for reduksjon av matsvinn og hvilken rolle donasjon av overskuddsmat spiller her.

Les om KuttMatsvinn-uken og se aktiviteter her.

Nyheter

13/1/2022

Et bæreposekraftig samarbeid

Det finnes mange matreddere i Norge, og en av dem er Holdbart. Butikkjeden kjøper inn varer som av en eller annen grunn ikke skal selges gjennom de vanlige dagligvarekanalene, og selger dem videre til sine kunder med opptil 90 % rabatt. Bra for miljøet og bra for lommeboka. Holdbart er også en av mange leverandører til Matsentralen, men med et litt annerledes samarbeid, et bæreposekraftig samarbeid!

Les hele saken >
17/12/2021

Mennesker, mat og kjærlighet

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for de som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs. Her kan de som trenge det ta en pause fra hverdagen. En kald vintermorgen besøkte Ida fra Matsentralen Oslo kontaktsenteret og pratet litt med bl.a. kjøkkensjef Sigrid Degerdal. Les mer her

Les hele saken >
7/12/2021

Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.