Matredderedagen - Over 300 måltider reddet

3/12/2018
Guest Blogger

På «Matredderdagen» fikk store og små lære hvordan man kan redusere matsvinn med morsomme aktiviteter sammen med Mette Nygård Havre. Metter er leder i folkebevegelsen Spis opp maten, foredragsholder og daglig leder i eget selskap; Grønne verdier.

Til stedet var også Too Good To Go og Matvett. Barna fikk prøve lykkehjulet og spise deilig overskuddsbakevarer som Too Good to Go bidro med. Hos Matvetts stand fikk alle lære mer om matsvinn i Norge og hva som gjøres i matbransjen for å redusere matsvinn.

Matsentralen Oslo og Kompass & Co samarbeidet om å redde overskuddsmat fra å bli til matsvinn, og gjorde den om til over 300 ferdigretter som ble formidlet videre til veldedige organisasjoner.

Bak aksjonen stod også Foodlist. Foodlist er en app som gir deg muligheten til å dele informasjon med andre om mat som står i fare for å bli kastet fra butikker. Kjøp det du trenger selv og del informasjon med andre slik at mest mulig mat blir solgt og ikke kastet. Dette er et supert tiltak, som gjør det lettere for alle å bidra i kampen mot matsvinn. Penger kan man spare og snakk om vinn-vinn!

Matredderdagen var en del av Ombruksuka 2018 som hadde fokus på ombruk, avfallsreduksjon, sirkulært og bærekraftig forbruk, og var arrangert av Oslo kommune. Tusen takk til alle som ble med!

Nyheter

10/9/2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Les hele saken >
18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
Les mer

Register deg i vår mailinglista for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.