Matredderedagen - Over 300 måltider reddet

3/12/2018
Guest Blogger

På «Matredderdagen» fikk store og små lære hvordan man kan redusere matsvinn med morsomme aktiviteter sammen med Mette Nygård Havre. Metter er leder i folkebevegelsen Spis opp maten, foredragsholder og daglig leder i eget selskap; Grønne verdier.

Til stedet var også Too Good To Go og Matvett. Barna fikk prøve lykkehjulet og spise deilig overskuddsbakevarer som Too Good to Go bidro med. Hos Matvetts stand fikk alle lære mer om matsvinn i Norge og hva som gjøres i matbransjen for å redusere matsvinn.

Matsentralen Oslo og Kompass & Co samarbeidet om å redde overskuddsmat fra å bli til matsvinn, og gjorde den om til over 300 ferdigretter som ble formidlet videre til veldedige organisasjoner.

Bak aksjonen stod også Foodlist. Foodlist er en app som gir deg muligheten til å dele informasjon med andre om mat som står i fare for å bli kastet fra butikker. Kjøp det du trenger selv og del informasjon med andre slik at mest mulig mat blir solgt og ikke kastet. Dette er et supert tiltak, som gjør det lettere for alle å bidra i kampen mot matsvinn. Penger kan man spare og snakk om vinn-vinn!

Matredderdagen var en del av Ombruksuka 2018 som hadde fokus på ombruk, avfallsreduksjon, sirkulært og bærekraftig forbruk, og var arrangert av Oslo kommune. Tusen takk til alle som ble med!

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.