Matredderedagen - Over 300 måltider reddet

3/12/2018
Guest Blogger

På «Matredderdagen» fikk store og små lære hvordan man kan redusere matsvinn med morsomme aktiviteter sammen med Mette Nygård Havre. Metter er leder i folkebevegelsen Spis opp maten, foredragsholder og daglig leder i eget selskap; Grønne verdier.

Til stedet var også Too Good To Go og Matvett. Barna fikk prøve lykkehjulet og spise deilig overskuddsbakevarer som Too Good to Go bidro med. Hos Matvetts stand fikk alle lære mer om matsvinn i Norge og hva som gjøres i matbransjen for å redusere matsvinn.

Matsentralen Oslo og Kompass & Co samarbeidet om å redde overskuddsmat fra å bli til matsvinn, og gjorde den om til over 300 ferdigretter som ble formidlet videre til veldedige organisasjoner.

Bak aksjonen stod også Foodlist. Foodlist er en app som gir deg muligheten til å dele informasjon med andre om mat som står i fare for å bli kastet fra butikker. Kjøp det du trenger selv og del informasjon med andre slik at mest mulig mat blir solgt og ikke kastet. Dette er et supert tiltak, som gjør det lettere for alle å bidra i kampen mot matsvinn. Penger kan man spare og snakk om vinn-vinn!

Matredderdagen var en del av Ombruksuka 2018 som hadde fokus på ombruk, avfallsreduksjon, sirkulært og bærekraftig forbruk, og var arrangert av Oslo kommune. Tusen takk til alle som ble med!

Nyheter

9/4/2021

Matsentralen får ekstra donasjoner gjennom Old El Pasos nye mobilspill

Mobilspillet Taco Chef fra Old El Paso lar tacoelskende nordmenn donere tex mex-produkter til Matsentralen, som omfordeler overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte.

Les hele saken >
29/3/2021

Er du vår nye prosjektleder for Mat, mennesker og miljø? Søk!

Vil du lære barn og unge om matsvinn, miljøvern og fattigdom? Matsentralen Vestfold og Telemark har et ledig vikariat som prosjektleder for et spennende undervisningsprosjekt. Søknadsfrist: 10. april 2021.

Les hele saken >
26/3/2021

- Jeg føler at jeg bidrar til å gjøre en forskjell

Miranda fra Hvam videregående er opptatt av bærekraft, og da hun skulle velge en prakisplass for en uke, var valget enkelt. Hun hospiterte hos Matsentralen i Oslo, der hun hjalp til med stort og smått. - Det så bra at dere når så mange av FNs bærekraftsmål! Jeg håper at matsentralene fortsetter å utvikle seg i årene som kommer, og kan bety enda mer for enda flere.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.