December 3, 2018

Matredderedagen - Over 300 måltider reddet

På «Matredderdagen» fikk store og små lære hvordan man kan redusere matsvinn med morsomme aktiviteter, samtidig reddet vi overskuddsmat tilværende mer enn 300 måltider fra å havne i søpla!

/
Matredderedagen - Over 300 måltider reddet

På «Matredderdagen» fikk store og små lære hvordan man kan redusere matsvinn med morsomme aktiviteter sammen med Mette Nygård Havre. Metter er leder i folkebevegelsen Spis opp maten, foredragsholder og daglig leder i eget selskap; Grønne verdier.

Til stedet var også Too Good To Go og Matvett. Barna fikk prøve lykkehjulet og spise deilig overskuddsbakevarer som Too Good to Go bidro med. Hos Matvetts stand fikk alle lære mer om matsvinn i Norge og hva som gjøres i matbransjen for å redusere matsvinn.

Matsentralen Oslo og Kompass & Co samarbeidet om å redde overskuddsmat fra å bli til matsvinn, og gjorde den om til over 300 ferdigretter som ble formidlet videre til veldedige organisasjoner.

Bak aksjonen stod også Foodlist. Foodlist er en app som gir deg muligheten til å dele informasjon med andre om mat som står i fare for å bli kastet fra butikker. Kjøp det du trenger selv og del informasjon med andre slik at mest mulig mat blir solgt og ikke kastet. Dette er et supert tiltak, som gjør det lettere for alle å bidra i kampen mot matsvinn. Penger kan man spare og snakk om vinn-vinn!

Matredderdagen var en del av Ombruksuka 2018 som hadde fokus på ombruk, avfallsreduksjon, sirkulært og bærekraftig forbruk, og var arrangert av Oslo kommune. Tusen takk til alle som ble med!

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.