September 28, 2023

Matredderseminar med Kavlifondet

Kavlifondet inviterte matreddere fra Norge, Sverige og Storbritannia til seminar for erfaringsutveksling og læring på tvers av landegrenser.

/
Matredderseminar med Kavlifondet

Siste uken i september inviterte Kavlifondet, en av matsentralenes sentrale støttespillere, til matredderseminar i Oslo. Gjestene var organisasjoner som jobber med matredding og matsvinn på ulike måter, som alle mottar støtte fra Kavlifondet, og alle de 8 matsentralene var representert.

I løpet av to hektiske dager sammen lærte vi om forskjellene mellom systemene for matredding i de tre landene, og om de ulike mulighetene som finnes. Det er store forskjeller, og vi er stolte av å si at vi har kommet langt når det gjelder samarbeidet om matredding mellom matbransjen og matsentralene her i landet.

Vi fikk også med oss besøk hos Frelsesarmeens Slumstasjon, hvor vi fikk høre om hvor viktig mathjelpen er for Frelsesarmeen. Behovene har økt betraktelig den siste tiden, og det gjorde inntrykk da Jon Kaastad ved Slumstasjonen fortalte at stadig flere av deres gjester med både én og to jobber, nå er avhengig av mathjelp for å få endene til å møtes.

Seminaret ble avsluttet hos Matsentralen Oslo, og gjestene fra både Sverige og Storbritannia ble både imponert og rystet over hvor store volumer vi håndterer ved en enkelt matsentral.

Takk for lærerike dager til FareShare North East, Re-f-use Durham, The Magic Hat Cafe, Cedarwood Trust Nourish Food School som tok turen fra Nordøst-England, og til Frisk mat, Ätbart og Sveriges Stadsmissionen som representerte våre naboer i øst. Ikke minst til retter vi en stor takk til initiativtakerne i Kavlifondet, og til Spisoppmaten ved Mette Nygård Havre, som var vertskap og konferansier #ingenossutendere

📷: Hanne Eide Andersen/Kavlifondet og Matsentralen Norge

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.