Matsentralen Norge vinner to bærekraftpriser!

26/11/2018
Guest Blogger

Det finnes ingen bedre måte å feire ett år for Matsentralen Norge enn å motta ikke bare én, men to priser for vårt bærekraftige arbeid!

Først mottok vi Storebrands "Årets håndtrykk", som deles ut hvert år på Aftenpostens klimakonferanse "Kloden vår". Prispengene vi vant (500.000 NOK!) betyr at nettverket av matsentraler kan omfordele 250 000 måltider, med en miljøeffekt på 375 tonn CO2.

Noe uker senere vant vi også Matprisen. Matprisen er en av rekke prisen som deles ut hvert år av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo.

Å jobbe med å redusere matsvinn i Norge gir oss muligheten til å bidra til et mer bærekraftig og rettferdig matsystem hvor alle har tilgang til god mat og hvor maten har en tydelig verdi hele veien fra bonde til bord. Vi håper prisene vil inspirere alle til å se på maten som en ressurs man skal ta vare på og ikke kaste. Videre er det en tydelig anerkjennelse av den jobben vi gjør, ved at vi gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse, forteller Paula Capodistrias, prosjektleder i Matsentralen Norge.

Vi takker for priser, alle som stemte på oss og alt engasjementet rundt dem!

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.