December 7, 2021

Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Anja T. Helgerud
Anja T. Helgerud
/
Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!

Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Varaordfører i Larvik, Rune Høiseth erklærer Matsentralen Primær i Larvik for åpnet


Formålet med satsningen “Primær” er å redde flere friske, mennesketiltenkte frukt og grønnsaker med avvikende form fra å, i beste fall, ende opp som dyrefôr. For i “bondefylket” Vestfold og Telemark er det nemlig god tilgang på flotte sesongvarer og vi er svært glade for å kunne ta imot overskuddsvarer når for eksempel potetene er for store eller gulrøttene for krokete for salg i butikkene. Og viktigst av alt, varene som hentes gjennom Matsentralen Primær er bidragsytere til et variert og sunt kosthold hos mottakerne våre. Vinn vinn! Med pakkelinjer tilgjengelig i våre matsentraler vil vi enkelt kunne sortere og porsjonere håndgripelige mengder frukt og grønt før de gis videre.


Så hvordan har det gått å sette igang denne driften i Larvik?

- Ombyggingen og istandsettelsen av de utvidede lokalene våre har vært en hyggelig prosess. Huseier, snekkere, elektrikere, montører av nytt kjølerom og ventilasjon har samarbeidet svært godt, og resultatet er blitt veldig bra. Vi har hatt 5 uker leveringsforsinkelse på pakkemaskinen, men første uke i november ble denne montert opp og gjort klar til bruk,  sier Thorgeir Nybo, daglig leder ved Matsentralen Vestfold og Telemark.

- Vi har nå god tilgang til frivillige og jeg anser at det vil være mulig å bemanne opp denne arbeidsstasjonen, ved behov, legger Nybo til.I november har vi pakket og sendt våre første leveranser på to paller til Matsentralen SØR og fire paller til Matsentralen Oslo.

Kjenner du til en gård eller et pakkeri i Vestfold og Telemark som bør vite om oss? Ta veldig gjerne kontakt!


Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.