Matsentralen Primær - fra jord til bord

7/12/2021
Guest Blogger
Anja T. Helgerud
Prosjektleder

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!

Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Varaordfører i Larvik, Rune Høiseth erklærer Matsentralen Primær i Larvik for åpnet


Formålet med satsningen “Primær” er å redde flere friske, mennesketiltenkte frukt og grønnsaker med avvikende form fra å, i beste fall, ende opp som dyrefôr. For i “bondefylket” Vestfold og Telemark er det nemlig god tilgang på flotte sesongvarer og vi er svært glade for å kunne ta imot overskuddsvarer når for eksempel potetene er for store eller gulrøttene for krokete for salg i butikkene. Og viktigst av alt, varene som hentes gjennom Matsentralen Primær er bidragsytere til et variert og sunt kosthold hos mottakerne våre. Vinn vinn! Med pakkelinjer tilgjengelig i våre matsentraler vil vi enkelt kunne sortere og porsjonere håndgripelige mengder frukt og grønt før de gis videre.


Så hvordan har det gått å sette igang denne driften i Larvik?

- Ombyggingen og istandsettelsen av de utvidede lokalene våre har vært en hyggelig prosess. Huseier, snekkere, elektrikere, montører av nytt kjølerom og ventilasjon har samarbeidet svært godt, og resultatet er blitt veldig bra. Vi har hatt 5 uker leveringsforsinkelse på pakkemaskinen, men første uke i november ble denne montert opp og gjort klar til bruk,  sier Thorgeir Nybo, daglig leder ved Matsentralen Vestfold og Telemark.

- Vi har nå god tilgang til frivillige og jeg anser at det vil være mulig å bemanne opp denne arbeidsstasjonen, ved behov, legger Nybo til.I november har vi pakket og sendt våre første leveranser på to paller til Matsentralen SØR og fire paller til Matsentralen Oslo.

Kjenner du til en gård eller et pakkeri i Vestfold og Telemark som bør vite om oss? Ta veldig gjerne kontakt!


Nyheter

13/1/2022

Et bæreposekraftig samarbeid

Det finnes mange matreddere i Norge, og en av dem er Holdbart. Butikkjeden kjøper inn varer som av en eller annen grunn ikke skal selges gjennom de vanlige dagligvarekanalene, og selger dem videre til sine kunder med opptil 90 % rabatt. Bra for miljøet og bra for lommeboka. Holdbart er også en av mange leverandører til Matsentralen, men med et litt annerledes samarbeid, et bæreposekraftig samarbeid!

Les hele saken >
17/12/2021

Mennesker, mat og kjærlighet

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for de som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs. Her kan de som trenge det ta en pause fra hverdagen. En kald vintermorgen besøkte Ida fra Matsentralen Oslo kontaktsenteret og pratet litt med bl.a. kjøkkensjef Sigrid Degerdal. Les mer her

Les hele saken >
30/11/2021

7 kroner

Hvor mye mat får du i en dagligvarebutikk for 7 kroner i 2021?Det sier selv at det ikke er mye og følelsen av å gå i en butikk med svært begrenset muligheter var en skikkelig tankevekker. Med 7 kroner i hånden filmet vi kjendiskokk Trond Moi på jakt etter matvarer og resultat ble som han sier i filmen et farmen måltid om dagen. 

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.