December 17, 2021

Mennesker, mat og kjærlighet

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for de som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs. Her kan de som trenge det ta en pause fra hverdagen. En kald vintermorgen besøkte Ida fra Matsentralen Oslo kontaktsenteret og pratet litt med bl.a. kjøkkensjef Sigrid Degerdal.

Ida Mary Cowell
Ida Mary Cowell
/
Matsentralen Oslo
Mennesker, mat og kjærlighet


En kald vintermorgen besøker vi en av våre gode kunder - Blå Kors Kontaktsenter i Oslo sentrum.

Den første vi møter er gjesten Tomme Tom, som forteller at for han er alt i Blå Kors som en bit av himmelen. Det å ha et varmt sted med god mat og hjerterom er livsviktig når man befinner seg i en tøff og til tider vanskelig situasjon.


Blå Kors Kontaktsenter serverer mellom 120 og 150 måltider hver dag, og gjestene er primært rusavhengige og bostedsløse. Her skal man kunne få ro og mulighet til å slappe av i en ellers så hard hverdag, og ikke minst noen å prate med hvis man vil det. I Mariboes Gate 4 har de to sosionomer, en pastor, et motivasjonsteam, og uvurderlige frivillige som de kaller tidgivere. De gir av sin tid for å hjelpe andre mennesker. På huset tilbyr de en del aktiviteter som quiz, yoga og utflukter i tillegg til god og næringsrik mat.


I hjertet av maten som serveres finner man kjøkkensjef Sigrid Degerdal, som begynte å jobbe i Blå Kors for 4 år siden. Hun startet først med å servere, for så å begynne på kjøkkenet fordi hun elsker å lage mat. Hennes mål er å få i gjestene mest mulig grønnsaker.

Sigrid Degerdal, kjøkkensjef Blå Kors Kontaktsenter

- Dette vet gjestene mine, så en dag hørte jeg humring fra samtlige gjester fordi jeg hadde raspet gulrøtter oppi kjøttkakene, forteller Sigrid, som legger mye kjærlighet og kreativitet i maten hun tryller frem.

Sigrid er ikke bare kokken på huset. For henne er gjestene hennes barn, og hun blir til tider kalt mamma Sigrid. Hun passer på at de har sokker på beina, at de spiser opp grønnsakene sine og at de går ut av døra med et smil om munnen. Samtidig er hun streng når det trengs.


Sigrid er strålende fornøyd med maten hun får av Matsentralen Oslo til å lage god og næringsrik mat, og driftsleder Ali forteller at uten Matsentralen hadde de ikke kunnet gi det mattilbudet de gjør i dag.


Det var et rørende møte med en organisasjon som hjelper de som har minst. Ingen oss uten dere, Blå Kors!


Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.