Mennesker, mat og kjærlighet

17/12/2021
Guest Blogger
Ida Mary Cowell
Kommunikasjonsassistent og lagermedarbeider
Matsentralen Oslo


En kald vintermorgen besøker vi en av våre gode kunder - Blå Kors Kontaktsenter i Oslo sentrum.

Den første vi møter er gjesten Tomme Tom, som forteller at for han er alt i Blå Kors som en bit av himmelen. Det å ha et varmt sted med god mat og hjerterom er livsviktig når man befinner seg i en tøff og til tider vanskelig situasjon.


Blå Kors Kontaktsenter serverer mellom 120 og 150 måltider hver dag, og gjestene er primært rusavhengige og bostedsløse. Her skal man kunne få ro og mulighet til å slappe av i en ellers så hard hverdag, og ikke minst noen å prate med hvis man vil det. I Mariboes Gate 4 har de to sosionomer, en pastor, et motivasjonsteam, og uvurderlige frivillige som de kaller tidgivere. De gir av sin tid for å hjelpe andre mennesker. På huset tilbyr de en del aktiviteter som quiz, yoga og utflukter i tillegg til god og næringsrik mat.


I hjertet av maten som serveres finner man kjøkkensjef Sigrid Degerdal, som begynte å jobbe i Blå Kors for 4 år siden. Hun startet først med å servere, for så å begynne på kjøkkenet fordi hun elsker å lage mat. Hennes mål er å få i gjestene mest mulig grønnsaker.

Sigrid Degerdal, kjøkkensjef Blå Kors Kontaktsenter

- Dette vet gjestene mine, så en dag hørte jeg humring fra samtlige gjester fordi jeg hadde raspet gulrøtter oppi kjøttkakene, forteller Sigrid, som legger mye kjærlighet og kreativitet i maten hun tryller frem.

Sigrid er ikke bare kokken på huset. For henne er gjestene hennes barn, og hun blir til tider kalt mamma Sigrid. Hun passer på at de har sokker på beina, at de spiser opp grønnsakene sine og at de går ut av døra med et smil om munnen. Samtidig er hun streng når det trengs.


Sigrid er strålende fornøyd med maten hun får av Matsentralen Oslo til å lage god og næringsrik mat, og driftsleder Ali forteller at uten Matsentralen hadde de ikke kunnet gi det mattilbudet de gjør i dag.


Det var et rørende møte med en organisasjon som hjelper de som har minst. Ingen oss uten dere, Blå Kors!


Nyheter

13/1/2022

Et bæreposekraftig samarbeid

Det finnes mange matreddere i Norge, og en av dem er Holdbart. Butikkjeden kjøper inn varer som av en eller annen grunn ikke skal selges gjennom de vanlige dagligvarekanalene, og selger dem videre til sine kunder med opptil 90 % rabatt. Bra for miljøet og bra for lommeboka. Holdbart er også en av mange leverandører til Matsentralen, men med et litt annerledes samarbeid, et bæreposekraftig samarbeid!

Les hele saken >
7/12/2021

Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Les hele saken >
30/11/2021

7 kroner

Hvor mye mat får du i en dagligvarebutikk for 7 kroner i 2021?Det sier selv at det ikke er mye og følelsen av å gå i en butikk med svært begrenset muligheter var en skikkelig tankevekker. Med 7 kroner i hånden filmet vi kjendiskokk Trond Moi på jakt etter matvarer og resultat ble som han sier i filmen et farmen måltid om dagen. 

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.