Milliondryss til Matsentralen

10/4/2019
Guest Blogger

I går var en gledens dag for alle landets matsentraler; Landbruks– og matminister Olaug Bollestad overrakk en særs stor sjekk på hele syv millioner kroner til Matsentralen Norge!

Midlene skal fordeles på alle matsentralene og vil dekke rundt 40 % av budsjettene for alle sentralene.

God mat bør ikke kastes. Med gode rutiner kan vi gi mer mat til mennesker som trenger det, sier Bollestad. Vi må behandle og bruke maten vår riktig. Det er et samfunnsansvar vi alle har, og ikke minst et verdifullt miljøog sosialarbeid, avslutter landbruksog matministeren.

Takket være denne støtten kan vi i år fokusere på å redde mest mulig mat, i stedet for å løpe etter penger. Det er fantastisk at myndighetene følger opp bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn på denne rause måten, og er takknemlige for det tette samarbeidet vi har med såvel de offentlige som matbransjen og alle de veldedige organisasjoner som henter hos oss!

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.