September 7, 2023

Nye Matsentralen Oslo

Matsentralen Oslo med storslått feiring av nye lokaler.

/
Nye Matsentralen Oslo

Den siste mandagen i august inviterte Matsentralen Oslo til åpningsfest i de nye lokalene sine på Ensjø. Flere år på overtid er nemlig Norges største - og første - matsentral på plass i lokaler hvor man kan møte den økende pågangen på en god måte.

Daglig leder i Matsentralen Oslo fikk pokal av de andre matsentralene, overrakt avMonica Fuhr (styreleder Matsentralen Norge)

Nyåpningen var også en markering av tiårsjubileet til Matsentralen Oslo, og mer enn 70 av matsentralens venner, samarbeidspartnere, leverandører og støttespillere fant veien til Gladengveien for anledningen.

Første taler ut var selvsagt Cristiano Aubert, daglig leder i Matsentralen Oslo. Han har vært med i snart 8 år, og under hans kyndige ledelse har Matsentralen Oslo mer enn doblet antall tonn mat som reddes og deles ut.

Et av Cristianos mange poenger, er hvordan vi slett ikke er politisk uavhengig i Matsentralen, tvert imot er vi politisk avhengig: Uten politiske bevilgninger og tilretteleggelse, ingen matsentral.

- Vi er mange politikere og støttespillere som bruker stemmen vår for å støtte dere - Sirin Stav, MDG

Det var derfor viktig for oss å ha med oss representanter fra alle politiske fløyer, og under åpningssfesten holdt byråd Sirin Stav (MDG), ordførerkandidat Anne Lindbo (H) og byråd og ordførerkandidat Rina Mariann Hansen (AP) innlegg - og det er bred politisk enighet om at det er behov for Matsentralen Oslo, som Sirin Stav slo fast: “Vi er mange politikere og støttespillere som bruker stemmen vår for å støtte dere!”

På vegne av leverandørene til Matsentralen Oslo, holdt bærekraftsdirektør i NorgesGruppen Signe Bunkholt Sæter innlegg. NorgesGruppen har vært en sentral støttespiller siden før åpningen for 10 år siden, og kunne fortelle om matsentralens rolle fra leverandørenes ståsted.

Stian Ludvigsen fra Evangeliesenteret

Stian Ludvigsen fra Evangelisenteret holdt dagens sterkeste innlegg, hvor han trakk frem hvordan etableringen av Matsentralen Oslo startet en ny tidsregning for idéelle organisasjoner i Oslo: “Det er tydelig skille på tiden før og tiden etter etableringen av Matsentralen Oslo”.

En engasjert ordfører Marianne Borgen

Takket være MSO er Evangeliesenteret og andre organisasjoner i stand til å hjelpe enda flere, på en enda bedre måte. Stian hadde også med seg en film som gjorde sterkt inntrykk på gjestene, og understreket budskapet.

Den offisielle åpningen var det ordfører Marianne Borgen som sto for. Tydelig rørt etter Stians innlegg, la hun fra seg manuset og slo fast at “det vi så nå, er et demokratisk problem. Det er et politisk problem. Vi snakker om fattigdom som på mange måter er en skam!”

- Det vi så nå, det er et demokratisk problem. Det er et politisk problem - Marianne Borgen, ordfører i Oslo

Til å geleide oss gjennom programmet hadde vi ingen ringere enn Else Kåss Furuseth, og med varme og humor sydde hun dagen sammen på en strålende måte.

Maten sto Unikum/Matsentralen kjøkken for, og den var slik seg hør og bør, laget av råvarer levert av Matsentralen Oslo. I tillegg fikk vi nydelig festkake levert av Mesterbakeren.

Se også flere bilder på Instagram:

Foto: Hanne Eide Andersen/Kavflifondet og Matsentralen

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.