Nyheter fra Trondheim

10/12/2018
Guest Blogger

Matsentralen Trondheim sin første høst i drift bød på et nytt styre og mange nye samarbeid. Daglig leder er stolt over å ha fått direktør for Manpower Midt-Norge Solveig Finboe som ny styreleder og mentor. I styret har de også fått tidligere daglig leder i Coop Midt-Norge som har bidratt med både lagerutstyr, bransjekontakter og et logistikkprosjekt i samarbeid med masterstudenter ved NTNU. I styret har de nå ressurser på bedriftsutvikling og representanter fra den veldedige sfære, og føler seg derfor godt rustet til å styre skuta videre inn i 2019.

I løpet av høsten har Matsentralen Trondheim fått 7 nye leverandører og 9 nye mottakerorganisasjoner. Daglig leder har holdt flere foredrag om Matsentralen for Miljøagentene, FN-studentene, på speiderlandsleir, Colonialgrossistforeningens høstmiddag og ASKOs julebord. Matsentralen har også fått medieomtale i både Adresseavisa, Næringsforeningens medlemsblad Midtpunkt og flere profilerte lokalpolitikere.

På lageret har de nå 10 frivillige fra både videregående, introduksjonsprogrammet og NAV. Nordenfjeldske Bykreditts stiftelse bidro med midler til en varebil og Gjensidigestiftelsen støtter med investeringsmidler til fryserom.

Daglig leder Marte Lønvik Bjørnsund og frivillig.

Skolepraksis

Den største leveransen kom fra Forsvaret etter NATO-øvelsen, da de donerte overskuddsmat til en verdi av 4,5 millioner kroner. Major Bjørn Harald Vik skal ha æren for å ha fått dette gjennom og formidlet kontakt med de ulike nasjonene som hadde varer til overs.

Vi er takknemlig for all støtten vi har fått i denne oppstarten og ser frem til det nye året, sier daglig leder, Marte Lønvik Bjørnsund.

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.