Nyheter fra Trondheim

10/12/2018
Guest Blogger

Matsentralen Trondheim sin første høst i drift bød på et nytt styre og mange nye samarbeid. Daglig leder er stolt over å ha fått direktør for Manpower Midt-Norge Solveig Finboe som ny styreleder og mentor. I styret har de også fått tidligere daglig leder i Coop Midt-Norge som har bidratt med både lagerutstyr, bransjekontakter og et logistikkprosjekt i samarbeid med masterstudenter ved NTNU. I styret har de nå ressurser på bedriftsutvikling og representanter fra den veldedige sfære, og føler seg derfor godt rustet til å styre skuta videre inn i 2019.

I løpet av høsten har Matsentralen Trondheim fått 7 nye leverandører og 9 nye mottakerorganisasjoner. Daglig leder har holdt flere foredrag om Matsentralen for Miljøagentene, FN-studentene, på speiderlandsleir, Colonialgrossistforeningens høstmiddag og ASKOs julebord. Matsentralen har også fått medieomtale i både Adresseavisa, Næringsforeningens medlemsblad Midtpunkt og flere profilerte lokalpolitikere.

På lageret har de nå 10 frivillige fra både videregående, introduksjonsprogrammet og NAV. Nordenfjeldske Bykreditts stiftelse bidro med midler til en varebil og Gjensidigestiftelsen støtter med investeringsmidler til fryserom.

Daglig leder Marte Lønvik Bjørnsund og frivillig.

Skolepraksis

Den største leveransen kom fra Forsvaret etter NATO-øvelsen, da de donerte overskuddsmat til en verdi av 4,5 millioner kroner. Major Bjørn Harald Vik skal ha æren for å ha fått dette gjennom og formidlet kontakt med de ulike nasjonene som hadde varer til overs.

Vi er takknemlig for all støtten vi har fått i denne oppstarten og ser frem til det nye året, sier daglig leder, Marte Lønvik Bjørnsund.

Nyheter

10/9/2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Les hele saken >
18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
Les mer

Register deg i vår mailinglista for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.