Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

10/9/2020
Guest Blogger

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat.

En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Med en betydelig økning i både volumet av overskuddsmat omfordelt av Norges matsentraler, og behov for mat hos partnerorganisasjoner, drøfter rapporten relevansen av matsentralene i disse vanskelig tider.

Rapporten beskriver også hvordan matsentralene kunne fortsette å støtte samarbeidsorganisasjonene under utbruddet og med det bidra til å minske de samfunnsøkonomiske konsekvensene av utbruddet av covid-19 i Norge, samtidig som de fungerte som et sikkerhetsnett for matbransjen ved å redde mat som stod i fare for å bli til matsvinn. Gjennom samarbeid og innovasjon var matsentralene i stand til å tilpasse seg den nye situasjonen med å finne kreative måter for å fortsette å støtte ideelle organisasjoner å nå ut til mennesker i en vanskelig situasjon.

Les hele rapporten her

Nyheter

19/2/2021

Ny rekord! Delte ut 6,9 millioner måltider i 2020 

Etterspørselen etter mathjelp har økt betydelig under koronapandemien. Totalt omfordelte Matsentralen Norge 30 prosent mer mat i 2020 enn året før. 

Les hele saken >
10/2/2021

Bli kjent med vår nye medarbeider

For å kunne hjelpe enda flere, og redde enda mer mat trengte vi flere hender. Takket være god støtte fra Gjensidigestiftelsen har Matsentralen Norge ansatt en prosjektmedarbeider på fulltid. Hun skal bidra i arbeidet med vår vekststrategi mot 2022. Bli kjent med nye prosjekter og vår nye medarbeider!

Les hele saken >
21/1/2021

Hurra for 2-åringen!

Matsentralen Vestfold og Telemark feirer 2 år i januar 2021, og har vokst seg dobbelt så stor med tanke på omfordelt mat.

Les hele saken >
Les mer

Register deg for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.