Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

10/9/2020
Guest Blogger

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat.

En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Med en betydelig økning i både volumet av overskuddsmat omfordelt av Norges matsentraler, og behov for mat hos partnerorganisasjoner, drøfter rapporten relevansen av matsentralene i disse vanskelig tider.

Rapporten beskriver også hvordan matsentralene kunne fortsette å støtte samarbeidsorganisasjonene under utbruddet og med det bidra til å minske de samfunnsøkonomiske konsekvensene av utbruddet av covid-19 i Norge, samtidig som de fungerte som et sikkerhetsnett for matbransjen ved å redde mat som stod i fare for å bli til matsvinn. Gjennom samarbeid og innovasjon var matsentralene i stand til å tilpasse seg den nye situasjonen med å finne kreative måter for å fortsette å støtte ideelle organisasjoner å nå ut til mennesker i en vanskelig situasjon.

Les hele rapporten her

Nyheter

13/1/2022

Et bæreposekraftig samarbeid

Det finnes mange matreddere i Norge, og en av dem er Holdbart. Butikkjeden kjøper inn varer som av en eller annen grunn ikke skal selges gjennom de vanlige dagligvarekanalene, og selger dem videre til sine kunder med opptil 90 % rabatt. Bra for miljøet og bra for lommeboka. Holdbart er også en av mange leverandører til Matsentralen, men med et litt annerledes samarbeid, et bæreposekraftig samarbeid!

Les hele saken >
17/12/2021

Mennesker, mat og kjærlighet

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for de som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs. Her kan de som trenge det ta en pause fra hverdagen. En kald vintermorgen besøkte Ida fra Matsentralen Oslo kontaktsenteret og pratet litt med bl.a. kjøkkensjef Sigrid Degerdal. Les mer her

Les hele saken >
7/12/2021

Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.