September 10, 2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

/
Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat.

En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Med en betydelig økning i både volumet av overskuddsmat omfordelt av Norges matsentraler, og behov for mat hos partnerorganisasjoner, drøfter rapporten relevansen av matsentralene i disse vanskelig tider.

Rapporten beskriver også hvordan matsentralene kunne fortsette å støtte samarbeidsorganisasjonene under utbruddet og med det bidra til å minske de samfunnsøkonomiske konsekvensene av utbruddet av covid-19 i Norge, samtidig som de fungerte som et sikkerhetsnett for matbransjen ved å redde mat som stod i fare for å bli til matsvinn. Gjennom samarbeid og innovasjon var matsentralene i stand til å tilpasse seg den nye situasjonen med å finne kreative måter for å fortsette å støtte ideelle organisasjoner å nå ut til mennesker i en vanskelig situasjon.

Les hele rapporten her

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.