- Jeg føler at jeg bidrar til å gjøre en forskjell

26/3/2021
Guest Blogger
Ida Mary Cowell
Kommunikasjonsassistent og lagermedarbeider
Matsentralen Oslo

Seksten år gamle Miranda Von Klitzing Skurdal fra Hvam videregående skole hospiterte hos Matsentralen Oslo i en uke. Hun går på energi- og miljøfag; en studiespesialiserende linje med realfag. Her får elevene både teoretisk og praktisk kunnskap om alt fra planter til fornybar energi. Praksisoppholdet hos Matsentralen i Oslo var en del av den faglige fordypningen i bærekraft. Sammen med de ansatte og frivillige har hun bidratt med stort og smått på sentralen. Vi har tatt en liten prat med henne.


Når jeg er her får jeg følelsen av å være med på noe viktig, som skaper en forskjell i samfunnet.

Hvorfor valgte du Matsentralen Oslo? 

- Jeg visste ikke så mye om Matsentralen på forhånd, men læreren min nevnte at Matsentralen falt under bærekraft. Denne praksisperioden interesserer meg personlig, da miljøsaker er viktig for meg. Siden Matsentralen er innenfor bærekraft, ble valget lett. Det så bra at dere når så mange av FNs bærekraftsmål!

Miranda synes at vi burde fokusere på de grunnleggende tingene i samfunnet, og hun opplever at alt har blitt så mekanisk. Da glemmer vi fort hva som faktisk får ting til å gå rundt, som er mennesker og miljø. Hun er en stor forkjemper for at vi kan endre eksisterende strukturer til å bli mer bærekraftige.


Tommel opp fra Miranda. Det gjelder å bruke sansene, for selv om det er best før, er produktene ofte god etter. Smak, lukt og bruk. Foto: Ida Mary Cowell/ Matsentralen Oslo

Hvordan har det vært å være hos oss?

- Jeg har fått mulighet til lære nye ting og få mer innsyn i hvilke saker jeg synes er viktig. Det hjelper meg også i å finne ut av hva jeg har lyst til å gjøre videre med mitt liv, og hva jeg vil bruke energi på. Når jeg er her får jeg følelsen av å være med på noe viktig, som skaper en forskjell i samfunnet. Selv om jeg er ungdom har jeg ikke fått følelsen av å bli undervurdert. Jeg har fått gjøre samtlige oppgaver som de ansatte her, og med veldig god oppfølging.


Hva ønsker du videre for Matsentralen?

- Jeg ønsker at Matsentralen får fortsette å utvikle seg videre i årene som kommer, og dermed kunne bety enda mer for enda flere.

Hurra, vi har fått grønnsaker! Miranda er i sving med jekketrallen. Foto: Ida Mary Cowell/ Matsentralen Oslo

Nyheter

13/1/2022

Et bæreposekraftig samarbeid

Det finnes mange matreddere i Norge, og en av dem er Holdbart. Butikkjeden kjøper inn varer som av en eller annen grunn ikke skal selges gjennom de vanlige dagligvarekanalene, og selger dem videre til sine kunder med opptil 90 % rabatt. Bra for miljøet og bra for lommeboka. Holdbart er også en av mange leverandører til Matsentralen, men med et litt annerledes samarbeid, et bæreposekraftig samarbeid!

Les hele saken >
17/12/2021

Mennesker, mat og kjærlighet

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for de som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs. Her kan de som trenge det ta en pause fra hverdagen. En kald vintermorgen besøkte Ida fra Matsentralen Oslo kontaktsenteret og pratet litt med bl.a. kjøkkensjef Sigrid Degerdal. Les mer her

Les hele saken >
7/12/2021

Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.