January 5, 2024

Rekordhøy tildeling fra Handle-fondet

Matsentralen Kjøkken utvides takket være NorgesGruppens bærekraftsfond Handle.

/
Rekordhøy tildeling fra Handle-fondet

Vi startet året med fantastiske nyheter fra Handle, NorgesGruppens bærekraftsfond: Matsentralen Kjøkken får, i samarbeid med Kirkens Bymisjon Rogaland, støtte til etablering av nytt kjøkken ved Matsentralen Rogaland.

Gull av gråstein

Matsentralen Kjøkken er et samarbeidsprosjekt mellom Matsentralen og arbeidstreningsbedrift Unikum (Kirkens Bymisjons). Kjøkkenet er som kjent hjertet i ethvert hjem, og også i dette prosjektet:

Matsentralen leverer overskuddsmat til kjøkkenet til Unikum, hvor det tilberedes næringsrike ferdigmåltider av råvarer som ellers ville blitt til matsvinn. Som godkjent storhusholdningskjøkken kan Unikum nytte seg av overskuddsmat i formater som ellers er vanskelig å omfordele. Samtidig gir kjøkkenet arbeidstrening til mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet. Rettene som blir tilberedt deles til slutt ut til vanskeligstilte mennesker som ikke har tilgang på kjøkken, eller som av ulike årsaker ikke kan lage mat selv.

Prosjektet går rett i kjernen av matsentralens slagord, og gir virkelig mat, mennesker og miljø en ny sjanse.

En etterlengtet utvidelse av Matsentralen Kjøkken

Med støtten til etablering av nytt kjøkken i Rogaland vil produksjonen av ferdigretter mangedobles, og Matsentralen Kjøkken Rogaland alene vil kunne levere opp mot 40.000 ferdigmåltider i måneden. På den måten vil vi hjelpe tusenvis av mennesker i sårbare situasjoner med ferdiglaget, næringsrik mat på hele sør-vestlandet.

Matsentralen Rogaland vil levere overskuddsmat til prosjektet, og råvarene vil komme fra både fra matindustrien og fra primærnæringen. Blant annet vil prosjektet nytte seg av frukt og grønt fra landbruket og biprodukter fra kjøttindustrien som i dag utgjør uutnyttede ressurser.

Vi gleder oss til å komme i gang!

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.