Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

27/5/2020
Guest Blogger

Matsentralen redder overskuddsmat fra matbransjen og omfordeler maten videre til ideelle organisasjoner som hjelper mennesker i vanskelig situasjon. Slik reduserer vi matsvinn og fattigdom. Maten Matsentralen får kommer i hovedsak fra produsenter og grossister. Men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg?

Med støtte fra Kavlifondet og Sparebankstiftelsen og samarbeid med Matsentralene i Oslo og Vestland, Spis opp maten, Matvett, Too good to go og MatPrat har Matsentralen Vestfold og Telemark utviklet et undervisningsopplegg for 6. og 9. klasse der de skal se på tema: Matsvinn, fattigdom og bærekraft, og lære hva som skal til for å bli #Matredder.

I august 2020 skal prosjektlederen Lene T. Andersen endelig får treffe barn og ungdom på skolene. Sammen skal de finne gode løsninger for å spise opp maten. Under er det 2 eksempler på det vi vil se nærme på.


Hjemme - Rydd kjøleskapet, spar penger og miljø!

Ha kontroll på temperaturen i kjøleskapet

Pakk inn matrester

Ikke sett varm mat rett i kjøleskapet


I butikken – skriv handleliste og jakt på nedpriset mat!

Ha et fast sted til handlelappen hjemme

Sjekk kjøleskapet ditt før du skriver handleliste.

Besøk nedpriset hyllen hos butikken.


Flere tips til matredding skal vi samle sammen med barn og ungdom og dele på Matsentralen.no sin hjemmeside og sosiale medier. Følg med!



Vil du lære mer om prosjektet? Ta kontakt med Lene T. Andersen hos Matsentralen Vestfold og Telemark for mer informasjon!





Nyheter

9/4/2021

Matsentralen får ekstra donasjoner gjennom Old El Pasos nye mobilspill

Mobilspillet Taco Chef fra Old El Paso lar tacoelskende nordmenn donere tex mex-produkter til Matsentralen, som omfordeler overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte.

Les hele saken >
29/3/2021

Er du vår nye prosjektleder for Mat, mennesker og miljø? Søk!

Vil du lære barn og unge om matsvinn, miljøvern og fattigdom? Matsentralen Vestfold og Telemark har et ledig vikariat som prosjektleder for et spennende undervisningsprosjekt. Søknadsfrist: 10. april 2021.

Les hele saken >
26/3/2021

- Jeg føler at jeg bidrar til å gjøre en forskjell

Miranda fra Hvam videregående er opptatt av bærekraft, og da hun skulle velge en prakisplass for en uke, var valget enkelt. Hun hospiterte hos Matsentralen i Oslo, der hun hjalp til med stort og smått. - Det så bra at dere når så mange av FNs bærekraftsmål! Jeg håper at matsentralene fortsetter å utvikle seg i årene som kommer, og kan bety enda mer for enda flere.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.