Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

27/5/2020
Guest Blogger

Matsentralen redder overskuddsmat fra matbransjen og omfordeler maten videre til ideelle organisasjoner som hjelper mennesker i vanskelig situasjon. Slik reduserer vi matsvinn og fattigdom. Maten Matsentralen får kommer i hovedsak fra produsenter og grossister. Men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg?

Med støtte fra Kavlifondet og Sparebankstiftelsen og samarbeid med Matsentralene i Oslo og Vestland, Spis opp maten, Matvett, Too good to go og MatPrat har Matsentralen Vestfold og Telemark utviklet et undervisningsopplegg for 6. og 9. klasse der de skal se på tema: Matsvinn, fattigdom og bærekraft, og lære hva som skal til for å bli #Matredder.

I august 2020 skal prosjektlederen Lene T. Andersen endelig får treffe barn og ungdom på skolene. Sammen skal de finne gode løsninger for å spise opp maten. Under er det 2 eksempler på det vi vil se nærme på.


Hjemme - Rydd kjøleskapet, spar penger og miljø!

Ha kontroll på temperaturen i kjøleskapet

Pakk inn matrester

Ikke sett varm mat rett i kjøleskapet


I butikken – skriv handleliste og jakt på nedpriset mat!

Ha et fast sted til handlelappen hjemme

Sjekk kjøleskapet ditt før du skriver handleliste.

Besøk nedpriset hyllen hos butikken.


Flere tips til matredding skal vi samle sammen med barn og ungdom og dele på Matsentralen.no sin hjemmeside og sosiale medier. Følg med!



Vil du lære mer om prosjektet? Ta kontakt med Lene T. Andersen hos Matsentralen Vestfold og Telemark for mer informasjon!





Nyheter

13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
17/8/2021

Fra overskuddsmat til ferdigmat med Matsentralen Kjøkken

Matsentralen Kjøkken er ferdigretter laget av overskuddsmat fra butikker og Matsentralen. Måltidene deles ut av ideelle organisasjoner som henter mat hos Matsentralen. I Oslo har prosjektet vært i drift i et år, og nå er en rapport lansert med spennende funn. 

Les hele saken >
13/8/2021

Friske midler til å redde enda mer frukt og grønt!

Matsentralen har vært så heldige å ha fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til et spennende prosjekt, der målet er å redde mer frukt og grønt - dette i tett samarbeid med blant annet BAMA. Bevilgningene skal brukes på å sette opp pakkelinjer, som gjør det mulig å håndtere større volumer.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.