Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

27/5/2020
Guest Blogger

Matsentralen redder overskuddsmat fra matbransjen og omfordeler maten videre til ideelle organisasjoner som hjelper mennesker i vanskelig situasjon. Slik reduserer vi matsvinn og fattigdom. Maten Matsentralen får kommer i hovedsak fra produsenter og grossister. Men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg?

Med støtte fra Kavlifondet og Sparebankstiftelsen og samarbeid med Matsentralene i Oslo og Vestland, Spis opp maten, Matvett, Too good to go og MatPrat har Matsentralen Vestfold og Telemark utviklet et undervisningsopplegg for 6. og 9. klasse der de skal se på tema: Matsvinn, fattigdom og bærekraft, og lære hva som skal til for å bli #Matredder.

I august 2020 skal prosjektlederen Lene T. Andersen endelig får treffe barn og ungdom på skolene. Sammen skal de finne gode løsninger for å spise opp maten. Under er det 2 eksempler på det vi vil se nærme på.


Hjemme - Rydd kjøleskapet, spar penger og miljø!

Ha kontroll på temperaturen i kjøleskapet

Pakk inn matrester

Ikke sett varm mat rett i kjøleskapet


I butikken – skriv handleliste og jakt på nedpriset mat!

Ha et fast sted til handlelappen hjemme

Sjekk kjøleskapet ditt før du skriver handleliste.

Besøk nedpriset hyllen hos butikken.


Flere tips til matredding skal vi samle sammen med barn og ungdom og dele på Matsentralen.no sin hjemmeside og sosiale medier. Følg med!



Vil du lære mer om prosjektet? Ta kontakt med Lene T. Andersen hos Matsentralen Vestfold og Telemark for mer informasjon!





Nyheter

13/1/2022

Et bæreposekraftig samarbeid

Det finnes mange matreddere i Norge, og en av dem er Holdbart. Butikkjeden kjøper inn varer som av en eller annen grunn ikke skal selges gjennom de vanlige dagligvarekanalene, og selger dem videre til sine kunder med opptil 90 % rabatt. Bra for miljøet og bra for lommeboka. Holdbart er også en av mange leverandører til Matsentralen, men med et litt annerledes samarbeid, et bæreposekraftig samarbeid!

Les hele saken >
17/12/2021

Mennesker, mat og kjærlighet

Blå Kors Kontaktsenter er et tilbud for de som sliter med rus, spillavhengighet eller er hjemløs. Her kan de som trenge det ta en pause fra hverdagen. En kald vintermorgen besøkte Ida fra Matsentralen Oslo kontaktsenteret og pratet litt med bl.a. kjøkkensjef Sigrid Degerdal. Les mer her

Les hele saken >
7/12/2021

Matsentralen Primær - fra jord til bord

Medio august 2021 ble nyheten om Matsentralens nye satsning “Primær” annonsert, og det er herved en stor glede å formidle at driften er i gang!Fredag 19.11.2021 var det offisiell åpning av den 7,5 meter lange og nesten 4 meter høye, røde, flotte og arbeidslystne pakkelinjen, som er lokalisert ved Matsentralen Vestfold og Telemark i Larvik. Det var en fin forsamling av interessenter og bidragsytere tilstede, som sammen var vitne til den høytidelige kuttingen av en stor potet. Det ble sagt mange hyggelige ord om dette nye prosjektet, det var flotte musikkinnslag og svært hyggelig var det at DNB delte ut flere midler til utvikling av prosjektet.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.