Stolte over å kunne hjelpe Matsentralen

7/7/2021
Guest Blogger

- Vi er en slags Robin Hood som får fra der det er for mye og gir til de som har for lite, sier Marte Lønvik Bjørnsund, daglig leder i Matsentralen Trøndelag.

Toyota Material Handling har i flere år støttet Matsentralen på nasjonalt nivå med blant annet trucker, jekketraller og truckbevis. Nylig fikk Matsentralen Trøndelag en splitter ny jekketralle med vektindikator, og i den anledning har de snakket med daglig leder Marte Lønvik Bjørnsund. - Pandemien har ført til en enorm økning i både tilgangen og behovet for mat. Jekketrallene er gull verdt nå. Vi har allerede blitt mye mer effektive, sier Marte.

To glade karer som laster mat til Frelsesarmeen i Levanger. Sammen med 77 ideelle organisasjoner har Matsentralen Trøndelag delt ut mat til over 4 000 personer som får en litt lettere hverdag i form av en gratis matpose. Foto: Matsentralen Trøndelag

Oppfordrer andre å bidra

Stengte grenser, mindre reising og strenge restriksjoner i serveringsbransjen har ført til en dobling i overskuddsmat mottatt fra dagligvarebransjen. Hittil i år har Matsentralen Trøndelag delt ut 600 000 måltider, og de forteller at de har kapasitet og varer nok til å dele ut til flere organisasjoner i regionen som tilbyr mathjelp. Potensialet er stort og Marte oppfordrer organisasjoner til å ta kontakt. Utover at ideelle organisasjoner i Trøndelag får varer fra Matsentralen Trøndelag, distribuerer de overskuddsvarer videre til de sju andre matsentralene i Norge også.

Hver gang de mottar eller deler ut mat må de notere vekten på varene, og denne jobben blir merkbart lettere med Toyota Material Handling sin assistanse. Jekketrallene letter, samt effektiviserer arbeidet med å distribuere matvarene betraktelig.

- Matsentralene har en veldig viktig rolle i samfunnet vårt. Å kunne hjelpe de med materialhåndteringen er vi veldig stolte over. Med vårt bidrag bidrar vi på 7 av FNs 17 bærekraftsmål, sier Mathias Haeger, markedssjef i Toyota Material Handling. Han forteller at de er takknemlige for å kunne bidra, og oppfordrer alle til å støtte Matsentralene i Norge dersom man har mulighet.

Saken er skrevet av Toyota Material Handling og publisert først på deres nettsider.
Les hele saken på toyota-forklifts.no

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.