July 7, 2021

Stolte over å kunne hjelpe Matsentralen

Toyota Material Handling har i flere år støttet Matsentralen på nasjonalt nivå med blant annet trucker, jekketraller og truckbevis. Nylig fikk Matsentralen Trøndelag en splitter ny jekketralle med vektindikator. - Pandemien har ført til en enorm økning i både tilgangen og behovet for mat. Disse jekketrallene er gull verdt nå. Vi har allerede blitt mye mer effektive, sier daglig leder i Matsentralen Trøndelag, Marte Lønvik Bjørnsund.

/
Stolte over å kunne hjelpe Matsentralen

- Vi er en slags Robin Hood som får fra der det er for mye og gir til de som har for lite, sier Marte Lønvik Bjørnsund, daglig leder i Matsentralen Trøndelag.

Toyota Material Handling har i flere år støttet Matsentralen på nasjonalt nivå med blant annet trucker, jekketraller og truckbevis. Nylig fikk Matsentralen Trøndelag en splitter ny jekketralle med vektindikator, og i den anledning har de snakket med daglig leder Marte Lønvik Bjørnsund. - Pandemien har ført til en enorm økning i både tilgangen og behovet for mat. Jekketrallene er gull verdt nå. Vi har allerede blitt mye mer effektive, sier Marte.

To glade karer som laster mat til Frelsesarmeen i Levanger. Sammen med 77 ideelle organisasjoner har Matsentralen Trøndelag delt ut mat til over 4 000 personer som får en litt lettere hverdag i form av en gratis matpose. Foto: Matsentralen Trøndelag

Oppfordrer andre å bidra

Stengte grenser, mindre reising og strenge restriksjoner i serveringsbransjen har ført til en dobling i overskuddsmat mottatt fra dagligvarebransjen. Hittil i år har Matsentralen Trøndelag delt ut 600 000 måltider, og de forteller at de har kapasitet og varer nok til å dele ut til flere organisasjoner i regionen som tilbyr mathjelp. Potensialet er stort og Marte oppfordrer organisasjoner til å ta kontakt. Utover at ideelle organisasjoner i Trøndelag får varer fra Matsentralen Trøndelag, distribuerer de overskuddsvarer videre til de sju andre matsentralene i Norge også.

Hver gang de mottar eller deler ut mat må de notere vekten på varene, og denne jobben blir merkbart lettere med Toyota Material Handling sin assistanse. Jekketrallene letter, samt effektiviserer arbeidet med å distribuere matvarene betraktelig.

- Matsentralene har en veldig viktig rolle i samfunnet vårt. Å kunne hjelpe de med materialhåndteringen er vi veldig stolte over. Med vårt bidrag bidrar vi på 7 av FNs 17 bærekraftsmål, sier Mathias Haeger, markedssjef i Toyota Material Handling. Han forteller at de er takknemlige for å kunne bidra, og oppfordrer alle til å støtte Matsentralene i Norge dersom man har mulighet.

Saken er skrevet av Toyota Material Handling og publisert først på deres nettsider.
Les hele saken på toyota-forklifts.no

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.