February 18, 2019

To nye Matsentraler!

Matsentralen har kommet til Vestfold og Telemark og Sørlandet!

/
To nye Matsentraler!

Nå har Matsentralen kommet til Vestfold og Telemark! Sentralen ligger i Larvik og er et samarbeid mellom Evangeliesenteret, Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon Vestfold og Kristen Besøkstjeneste Stokke. Offisiell åpning var 4. februar, men allerede i begynnelsen av januar var skilter oppe og varer på vei inn på lager.

I Grimstad har det også åpnet en matsentral — Matsentralen Sør, med en midlertidig løsning hvor IOGT tar driftsansvar for en periode, mens en arbeidsgruppe jobber videre for å finne en optimal og langsiktig løsning. I arbeidsgruppen er det representanter fra en rekke organisasjoner, og i tillegg stiller Kristiansand kommune og Matsentralen Norge med en representant ved behov. Arve Bjerke fra Blå Kors Kristiansand stiller som midlertidig prosjektleder og er godt i gang med å kartlegge mulighetsområdet.

Anne Louise Skoland, sosialsjef IOGT, Martha Charlotte Lande, daglig leder IOGT Grimstad, Paula Capodistrias, prosjekt leder i Matsentralen Norge, Cristiano Aubert, Styreleder i Matsentralen Norge og Olaf Lande, prosjektleder Sammen.

Alle landets Matsentraler er profesjonelle samarbeidspartnere for matvarebransjen, slik at de på en skikkelig måte kan kvitte seg med overskuddsmat som igjen kan deles ut til de som trenger det aller mest. Til sammen har de to nye matsentralene omfordelt mer enn 40 tonn overskuddsmat i årets to første måneder, og dette tilsvarer 80 000 måltider.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.