To nye Matsentraler!

18/2/2019
Guest Blogger

Nå har Matsentralen kommet til Vestfold og Telemark! Sentralen ligger i Larvik og er et samarbeid mellom Evangeliesenteret, Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon Vestfold og Kristen Besøkstjeneste Stokke. Offisiell åpning var 4. februar, men allerede i begynnelsen av januar var skilter oppe og varer på vei inn på lager.

I Grimstad har det også åpnet en matsentral — Matsentralen Sør, med en midlertidig løsning hvor IOGT tar driftsansvar for en periode, mens en arbeidsgruppe jobber videre for å finne en optimal og langsiktig løsning. I arbeidsgruppen er det representanter fra en rekke organisasjoner, og i tillegg stiller Kristiansand kommune og Matsentralen Norge med en representant ved behov. Arve Bjerke fra Blå Kors Kristiansand stiller som midlertidig prosjektleder og er godt i gang med å kartlegge mulighetsområdet.

Anne Louise Skoland, sosialsjef IOGT, Martha Charlotte Lande, daglig leder IOGT Grimstad, Paula Capodistrias, prosjekt leder i Matsentralen Norge, Cristiano Aubert, Styreleder i Matsentralen Norge og Olaf Lande, prosjektleder Sammen.

Alle landets Matsentraler er profesjonelle samarbeidspartnere for matvarebransjen, slik at de på en skikkelig måte kan kvitte seg med overskuddsmat som igjen kan deles ut til de som trenger det aller mest. Til sammen har de to nye matsentralene omfordelt mer enn 40 tonn overskuddsmat i årets to første måneder, og dette tilsvarer 80 000 måltider.

Nyheter

10/9/2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Les hele saken >
18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
Les mer

Register deg i vår mailinglista for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.