Varer på kryss og tvers

10/6/2019
Guest Blogger

Selv om hver enkelt Matsentral er en selvstendig enhet, prøver vi å samarbeide så tett som mulig. For noen uker siden tok ASKO med seg noen solide lass tørrvarer fra Oslo til matsentralene i Rogaland og Bergen.

Åtte paller med storkjøkkenhermetikk, kaffe og andre varer det nå var overskudd på i Oslo tok turen til Sandnes, mens ti paller endte opp i Bergen.

En stor takk til ASKO som alltid stiller opp! I tillegg er det jevnlig vareutveksling mellom Oslo og Matsentralen Vestfold & Telemark i Larvik, til nytte og lykke for alle parter.

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.