Velkommen til Matsentralen Rogaland!

26/11/2018
Guest Blogger

Foto: Steinar Glimsdal/ NRK

22. november åpnet Matsentralen Rogaland i Sandnes som landets 6. matsentral. Sandnes-ordfører Stanley Wirak sto for den høytidelige åpningen ved at bananen midt på den røde snora ble kuttet, og deretter spist. Fylkesordføreren i Rogaland og flere andre bidro fra scenen, og over hundre fremmøtte bidro til høy stemning.

Matsentralen Rogaland er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Evangeliesenteret, Hjerte for Sandnes og Frelsesarmeen. Stavanger kommune er med i arbeidsgruppen siden starten av planfasen. Etableringen ble muliggjort med solid økonomisk støtte fra Kavlifondet og Sparebanken vest. Lokalt næringsliv har bidratt med varer og tjenester både gratis og til reduserte priser. Gårdeier, leverandør av kjøl og frys, elektriker og mange andre har gitt uvurderlig støtte til prosjektet. Kommunene i Rogaland, medt Stavanger og Sandnes i spissen vil fremover bidra med betydelige midler til driften av matsentralen.

Matsentralen Rogaland takker alle disse gode vennene som til sammen har gjort prosjektet mulig. Takk går også til alle de frivillige som har stått på i byggefasen, og som også vil bidra nå som matsentralen er kommet i gang!

Dagen etter åpningen var 5 tonn mat inne på lager, og ikke lenge etter var den delt ut til organisasjoner i distriktet som jobber med mennesker som trenger en utstrakt hånd. Deretter har det gått slag i slag, mat inn- mat ut.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Nyheter

21/1/2021

Hurra for 2-åringen!

Matsentralen Vestfold og Telemark feirer 2 år i januar 2021, og har vokst seg dobbelt så stor med tanke på omfordelt mat.

Les hele saken >
17/12/2020

Ledig stillig hos Matsentralen Norge!

Vil du bidra til å skape vekst blant landets matsentraler og dermed hjelpe til å takle to store samfunnsproblemer – matsvinn og fattigdom? Vi søker etter en prosjektmedarbeider for å styrke Matsentralen Norge

Les hele saken >
9/12/2020

Bevisste matvalg

Matprisen 2020 gikk av stabelen 7.desember. Denne gangen var det ikke på Vippa med digg mat og noe digg i glasset, store taler og takketaler fra scenen. Denne gangen ble det sendt direkte på Matkanalen og streamet på Facebook. Av totalt 10 kategorier hadde 3 av vinnerne i hver sin kategori matsvinn som et stort fokus og satsningsområde. Det er kjempestort og ikke minst et veldig viktig signal fra Matprisen om at matsvinn som tema er høyst aktuelt, selv i pandemiens tid.

Les hele saken >
Les mer

Register deg for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.