November 26, 2018

Velkommen til Matsentralen Rogaland!

22. november åpnet Matsentralen Rogaland i Sandnes som landets 6. matsentral. Over hundre fremmøtte bidro til høy stemning.

/
Velkommen til Matsentralen Rogaland!

Foto: Steinar Glimsdal/ NRK

22. november åpnet Matsentralen Rogaland i Sandnes som landets 6. matsentral. Sandnes-ordfører Stanley Wirak sto for den høytidelige åpningen ved at bananen midt på den røde snora ble kuttet, og deretter spist. Fylkesordføreren i Rogaland og flere andre bidro fra scenen, og over hundre fremmøtte bidro til høy stemning.

Matsentralen Rogaland er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Evangeliesenteret, Hjerte for Sandnes og Frelsesarmeen. Stavanger kommune er med i arbeidsgruppen siden starten av planfasen. Etableringen ble muliggjort med solid økonomisk støtte fra Kavlifondet og Sparebanken vest. Lokalt næringsliv har bidratt med varer og tjenester både gratis og til reduserte priser. Gårdeier, leverandør av kjøl og frys, elektriker og mange andre har gitt uvurderlig støtte til prosjektet. Kommunene i Rogaland, medt Stavanger og Sandnes i spissen vil fremover bidra med betydelige midler til driften av matsentralen.

Matsentralen Rogaland takker alle disse gode vennene som til sammen har gjort prosjektet mulig. Takk går også til alle de frivillige som har stått på i byggefasen, og som også vil bidra nå som matsentralen er kommet i gang!

Dagen etter åpningen var 5 tonn mat inne på lager, og ikke lenge etter var den delt ut til organisasjoner i distriktet som jobber med mennesker som trenger en utstrakt hånd. Deretter har det gått slag i slag, mat inn- mat ut.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.