Velkommen til Matsentralen Rogaland!

26/11/2018
Guest Blogger

Foto: Steinar Glimsdal/ NRK

22. november åpnet Matsentralen Rogaland i Sandnes som landets 6. matsentral. Sandnes-ordfører Stanley Wirak sto for den høytidelige åpningen ved at bananen midt på den røde snora ble kuttet, og deretter spist. Fylkesordføreren i Rogaland og flere andre bidro fra scenen, og over hundre fremmøtte bidro til høy stemning.

Matsentralen Rogaland er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon, Evangeliesenteret, Hjerte for Sandnes og Frelsesarmeen. Stavanger kommune er med i arbeidsgruppen siden starten av planfasen. Etableringen ble muliggjort med solid økonomisk støtte fra Kavlifondet og Sparebanken vest. Lokalt næringsliv har bidratt med varer og tjenester både gratis og til reduserte priser. Gårdeier, leverandør av kjøl og frys, elektriker og mange andre har gitt uvurderlig støtte til prosjektet. Kommunene i Rogaland, medt Stavanger og Sandnes i spissen vil fremover bidra med betydelige midler til driften av matsentralen.

Matsentralen Rogaland takker alle disse gode vennene som til sammen har gjort prosjektet mulig. Takk går også til alle de frivillige som har stått på i byggefasen, og som også vil bidra nå som matsentralen er kommet i gang!

Dagen etter åpningen var 5 tonn mat inne på lager, og ikke lenge etter var den delt ut til organisasjoner i distriktet som jobber med mennesker som trenger en utstrakt hånd. Deretter har det gått slag i slag, mat inn- mat ut.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.