Velkommen til Matsentralen Trondheim

9/4/2018
Guest Blogger

De siste dagene har gått med på å samle inn overskuddsmat fra leverandører og grossister for å bli klar til åpningen av den nye sentralen. Da dørene åpnet torsdag 5. april, var lokalene fylt av mange glade medlemsorganisasjoner, samarbeidspartnere, støttespillere og andre involverte. Den offisielle åpningen med klipping av snor ble besørget av Trondheims varaordfører, Ola Lund Renolen fra Miljøpartiet De Grønne.

Trondheims varaordfører, Ola Lund Renolen og Marte Bjørnsund, Daglig leder i Matsentralen Trondheim

Nesten 20 hjelpeorganisasjoner har allerede meldt seg inn i Matsentralen Trondheim. Disse skal hente mat fra lokalene på Ranheim, rett utenfor Trondheim sentrum, og sørge for at den kommer til vanskeligstilte. Som de andre matsentralene skal Matsentralen Trondheim fange opp mat som ellers ville ha blitt kastet i leverandør- og grossistleddet, blant annet på grunn av standardkrav om holdbarhetsdager. Veldedige organisasjoner som blir medlem av Matsentralen kan hente ut variert, god overskuddsmat fra matlageret.

Matsentralen Trondheim har de siste månedene også fått mange venner og samarbeidspartnere, som blant annet appen Too Good To Go, Toyota, Retura og Coop. Unge kokker og 4H Norge var også på plass, og serverte deilig smoothies laget med overskuddsmat.

Finansiering til Matsentralen Trondheim kommer primært fra Kavlifondet, Gjensidigestiftelsen og Trondheim kommune. Både bedrifter og privatpersoner som engasjerer seg for saken er også velkomne til å bidra etter evne – både som frivillige eller støttemedlemmer.

Hanne Eide Andersen, kommunikasjonsansvarlig i Kavlifondet, Marte Lønvik Bjørnsund, Daglig leder i Matsentralen Trondheim og Inger Elise Iversen, daglig leder i Kavlifondet.

"Matsentralen forvandler matsvinnproblemet til en løsning for de som trenger det mest", sier Marte Lønvik Bjørnsund, daglig leder til Matsentralen Trondheim.

Matsentralen i Trondheim er den femte i rekka i Norge. Den første matsentralen ble etablert i Oslo september 2013, etterfulgt av Tromsø (2016), Bodø (2017) og Bergen (2017). I løpet av året vil det også åpnes matsentraler i Vestfold, på Sørlandet og i Rogaland. Utvidelsen av antall matsentraler i Norge skjer i samarbeid med hele matbransjen.

"Dette er et viktig verktøy i forhold til bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, som forplikter en reduksjon av matsvinnet i matbransjen med 50 % innen 2030. Nettverket av matsentraler gir et effektivt og sikkert system som bidrar til reduksjon av matsvinn. Samtidig hjelper det folk i nød over hele landet", sier Styreleder i Matsentralen Norge, Cristiano Aubert
Marte Bjørnsund, Daglig leder i Matsentralen Trondheim, Inger Elise Iversen, Daglig leder i Kavlifondet, Cristiano Aubert, Styreleder i Matsentralen Norge og Olav Berg, Daglig leder i Matsentralen Bergen.

Nyheter

11/10/2019

En matredder på rundtur til Matsentralene

Matreddere, engler, gledesspredere, miljøforkjempere, livreddere er noen av de superlativene som hagler når Mette Nygaard Havre skal beskrive Matsentralen. Les mer om hennes samarbeid med Matsentralen sammen med Kavlifondet.

Les hele saken >
15/9/2019

Too Good To Go og Matsentralen: Sammen i kampen mot matsvinn

En tredjedel av all maten som produseres i verden ender opp som matsvinn. Samtidig har en av ni mennesker på jorda ikke nok mat. Hanne Johansen, Matredder og kommunikasjonsrådgiver ved Too Good To Go forteller oss hvordan samarbeidet med Matsentralen og TGTG bidrar til å redusere matsvinn i Norge.

Les hele saken >
2/9/2019

Matkartet

Matsentralen samarbeider med mer enn 250 ideelle organisasjoner som hjelper oss å omfordele maten slik at den når de som trenger den mest. Nå kan de som trenger mat finne informasjon om disse organisasjonene på Matkartet.

Les hele saken >
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få den nyeste informasjonen fra Matsentralen

Meld inn
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
If that doesn't work, contact us directly at norge@matsentralen.no