Vi fikk julegave fra Findus!

14/12/2018
Guest Blogger

Det var hyggelig da prosjektlederen til Matsentralen Norge, Paula Capodistrias, fikk invitasjonen til å delta på julelunsj hos Findus.

Findus er en av flere bedrifter som har forpliktet seg til bransjeavtalen for å halvere matsvinn i 50% i 2030 og har donert overskuddsmat til Matsentralen Oslo før. På lunsjen snakket vi om hvilke andre tiltak Findus kunne gjøre for å ytterligere sette fokus på, og redusere, matsvinn i 2019. Lite visste vi at de ansatte i Findus også hadde andre ideer om å støtte Matsentralen.

Prosjektlederen vår ble overrasket over annonseringen om at årets julegave skulle til Matsentralen! Årets julegave er derfor et bidrag til Matsentralen Norge på hele 100 000 kroner! Dette tilsvarer at 50 000 måltider omfordeles, med en miljøeffekt på 75 000 kg CO2!

Findus Brand Activation Manager, Mona Wike og Matsentralen Norges Prosjektleder, Paula Capodistrias

Gaven blir fordelt mellom landets seks matsentraler. Findus leverer allerede overskuddsmat til Matsentralen, men med årets julegave bidrar de i enda større grad til å sikre at mat som ellers ville blitt kastet, deles ut til hjemløse, psykisk syke, rusmisbrukere og andre vanskeligstilte.

Målet for 2019 blir å få til et tettere samarbeid for å redusere matsvinnet enda mer!

Tusen takk til alle de ansatte som valgte oss til årets julegave!

Nyheter

10/9/2020

Påvikning av koronakrisen på Norges Matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner

Under utbruddet av Covid-19-pandemien i Norge ble både matvaresystemet og fattigdommen dramatisk påvirket. Landets matsentraler hadde en nøkkelrolle i Norge i f.t. dette, ved å være en effektiv samarbeidspartnere for reduksjon av matsvinn og samtidig sørge for at vanskeligstilte fikk mat. En ny rapport fra Matsentralen Norge beskriver noen av utfordringene og mulighetene til både matsentralene og deres samarbeidsorganisasjoner under koronakrisen.

Les hele saken >
18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
Les mer

Register deg i vår mailinglista for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.