Vi fikk julegave fra Findus!

14/12/2018
Guest Blogger

Det var hyggelig da prosjektlederen til Matsentralen Norge, Paula Capodistrias, fikk invitasjonen til å delta på julelunsj hos Findus.

Findus er en av flere bedrifter som har forpliktet seg til bransjeavtalen for å halvere matsvinn i 50% i 2030 og har donert overskuddsmat til Matsentralen Oslo før. På lunsjen snakket vi om hvilke andre tiltak Findus kunne gjøre for å ytterligere sette fokus på, og redusere, matsvinn i 2019. Lite visste vi at de ansatte i Findus også hadde andre ideer om å støtte Matsentralen.

Prosjektlederen vår ble overrasket over annonseringen om at årets julegave skulle til Matsentralen! Årets julegave er derfor et bidrag til Matsentralen Norge på hele 100 000 kroner! Dette tilsvarer at 50 000 måltider omfordeles, med en miljøeffekt på 75 000 kg CO2!

Findus Brand Activation Manager, Mona Wike og Matsentralen Norges Prosjektleder, Paula Capodistrias

Gaven blir fordelt mellom landets seks matsentraler. Findus leverer allerede overskuddsmat til Matsentralen, men med årets julegave bidrar de i enda større grad til å sikre at mat som ellers ville blitt kastet, deles ut til hjemløse, psykisk syke, rusmisbrukere og andre vanskeligstilte.

Målet for 2019 blir å få til et tettere samarbeid for å redusere matsvinnet enda mer!

Tusen takk til alle de ansatte som valgte oss til årets julegave!

Nyheter

18/10/2021

All mat ble utnyttet på Østlandske Storhusholdningsmesse

Gjennom godt samarbeid med KuttMatsvinn-nettverket i regi av Matvett, fikk ansvarlig arrangør Konrad Sel realisert sin visjon om å gjennomføre en bærekraftig matmesse uten matsvinn. Messen var trolig en av de første som satte bærekraft og matsvinn så høyt på dagsorden og fulgte opp med handling.

Les hele saken >
29/9/2021

Donasjonskartet til bruk for dagligvare- og serveringsbransjen

Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet. 

Les hele saken >
13/9/2021

Sammen om et bærekraftig matsystem

Stortingsvalget er rett rundt hjørnet, og nå kniver partiene om å vinne din stemme med sine hjertesaker. Et bærekraftig matsystem er vår hjertesak; en sak med en viktig sosial og miljømessig dimensjon. Her er forebygging og reduksjon av matsvinn et av de viktigste tiltakene, noe som også funn i den siste klimarapporten underbygger.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.