Det var hyggelig da prosjektlederen til Matsentralen Norge, Paula Capodistrias, fikk invitasjonen til å delta på julelunsj hos Findus.
Findus er en av flere bedrifter som har forpliktet seg til bransjeavtalen for å halvere matsvinn i 50% i 2030 og har donert overskuddsmat til Matsentralen Oslo før. På lunsjen snakket vi om hvilke andre tiltak Findus kunne gjøre for å ytterligere sette fokus på, og redusere, matsvinn i 2019. Lite visste vi at de ansatte i Findus også hadde andre ideer om å støtte Matsentralen.
Prosjektlederen vår ble overrasket over annonseringen om at årets julegave skulle til Matsentralen! Årets julegave er derfor et bidrag til Matsentralen Norge på hele 100 000 kroner! Dette tilsvarer at 50 000 måltider omfordeles, med en miljøeffekt på 75 000 kg CO2!
Gaven blir fordelt mellom landets seks matsentraler. Findus leverer allerede overskuddsmat til Matsentralen, men med årets julegave bidrar de i enda større grad til å sikre at mat som ellers ville blitt kastet, deles ut til hjemløse, psykisk syke, rusmisbrukere og andre vanskeligstilte.
Målet for 2019 blir å få til et tettere samarbeid for å redusere matsvinnet enda mer!
Tusen takk til alle de ansatte som valgte oss til årets julegave!
Matsentralen Vestfold og Telemark feirer 2 år i januar 2021, og har vokst seg dobbelt så stor med tanke på omfordelt mat.
Les hele saken >Vil du bidra til å skape vekst blant landets matsentraler og dermed hjelpe til å takle to store samfunnsproblemer – matsvinn og fattigdom? Vi søker etter en prosjektmedarbeider for å styrke Matsentralen Norge
Les hele saken >Matprisen 2020 gikk av stabelen 7.desember. Denne gangen var det ikke på Vippa med digg mat og noe digg i glasset, store taler og takketaler fra scenen. Denne gangen ble det sendt direkte på Matkanalen og streamet på Facebook. Av totalt 10 kategorier hadde 3 av vinnerne i hver sin kategori matsvinn som et stort fokus og satsningsområde. Det er kjempestort og ikke minst et veldig viktig signal fra Matprisen om at matsvinn som tema er høyst aktuelt, selv i pandemiens tid.
Les hele saken >