Doner mat til Matsentralen

Ved å donere overskuddsmat, kan matbransjen redusere matsvinn og samtidig bidra til et bedre samfunn og miljø. Aktører som gir overskuddsmat til frivillige organisasjoner, får momsen tilbake også.
Matsentralen er en profesjonell samarbeidspartner som kan ta imot store volumer med overskuddsmat og sørger for at maten når ut de som trenger den mest, gjennom trygg og effektivt håndtering.

Kontakt din nærmeste Matsentral nå

Hva slags mat tar vi imot?

Matsentralen omfordeler overskuddsmat fra matbransjen, det vil si god og spiselig mat som av ulike grunner ikke kan selges gjennom de tradisjonelle kanalene og som i verste fall ville blitt kastet. Eksempler på overskuddsmat er:

Feilvare (på emballasje)

Kort holdbarhet

Overproduksjon

Pakningsendring

Sesongvare

Ute av sortiment

Andre type mat : Matsentralen Direkte

For mindre volumer, mat med veldig kort holdbarhet eller ferdig tilberedt mat, er donasjoner direkte til en lokal ideell organisasjon, den mest effektive og trygge måten å redde maten fra å bli kastet. Dette gjelder overskuddsmat fra for eksempel dagligvarebutikker, messer, festivaler eller interne og offentlige arrangementer/møter, HoReCa, osv.
Bruk Donasjonskartet for å finne en ideell organisasjon i ditt nærområde som kan ta i mot og dele ut maten.
Ta kontakt med organisasjonen og avtal tidspunkt for levering/henting. Vi har også opprettet en veileder for donasjoner direkte til ideelle organisasjoner.

DonasjonskartetVeileder

Donasjoner fra privatpersoner

På grunn av mattrygghet, tar vi dessverre ikke imot mat fra privatpersoner

Andre måter du kan bidra til Matsentralen


Penger

Nettverket vårt er finansiert av sjenerøse gaver fra matbransjen, midler fra lokale og nasjonale myndigheter og bidrag fra enkeltpersoner som støtter vårt arbeid for å redusere matsvinn og sult. Takket være effektiv drift, samarbeid med matbransjen og hjelp fra frivillige, omfordeler vi 100 måltider per 25 kr vi får i støtte!

Støtt oss


Tid

Frivillige er en viktig del av vår virksomhet. Vi trenger frivillige til våre lagre, men vi inviterer også bedrifter som er interesserte i å lære mer om arbeidet vi gjør, matsvinn og samfunnets vanskeligstilte.

Bli frivillig

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.