Behov for mer overskuddsmat til matsentralene under koronautbruddet

24/11/2020
Guest Blogger

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad oppfordrer bedrifter som har mulighet, til å levere mer overskuddsmat til matsentralene.

Under korona-pandemien har behovet for mat økt med 70 prosent, og selv om matsentralene har fått inn 30 prosent mer mat i løpet av pandemien, har de fortsatt behov for mer. 

Noen dager før hadde NRK Troms og Finnmark reporterte at matsentralene sliter med å dekke behovet.

Koronapandemien har ført til høyere arbeidsledighet og dårligere økonomi for mange. Lederne i matsentralene i Oslo og Tromsø rapporterer begge om stor økning i etterspørselen i det siste. Organisasjonene som deler ut mat som de henter på Matsentralen melder om stor pågang fra folk som er permittert i tillegg til alle de andre de hjelper.


– Vi ser at vi ikke får inn nok mat til det økende behovet, forteller Cristiano Aubert, styreleder i paraplyorganisasjonen Matsentralen Norge. “Matsentralene kunne trengt mellom 50 og 100 prosent mer for å dekke det økende behovet”, sier han.

Matsentralen Norge publiserte i august en rapport om påvirkningen av koronakrisen på Norges matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner. Du kan lese rapporten her.

Matsentralene er interessert i all mulig overskuddsmat fra matbransjen, så ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste Matsentral , hvis du har noen overskuddsvarer å avse.Nyheter

9/4/2021

Matsentralen får ekstra donasjoner gjennom Old El Pasos nye mobilspill

Mobilspillet Taco Chef fra Old El Paso lar tacoelskende nordmenn donere tex mex-produkter til Matsentralen, som omfordeler overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte.

Les hele saken >
29/3/2021

Er du vår nye prosjektleder for Mat, mennesker og miljø? Søk!

Vil du lære barn og unge om matsvinn, miljøvern og fattigdom? Matsentralen Vestfold og Telemark har et ledig vikariat som prosjektleder for et spennende undervisningsprosjekt. Søknadsfrist: 10. april 2021.

Les hele saken >
26/3/2021

- Jeg føler at jeg bidrar til å gjøre en forskjell

Miranda fra Hvam videregående er opptatt av bærekraft, og da hun skulle velge en prakisplass for en uke, var valget enkelt. Hun hospiterte hos Matsentralen i Oslo, der hun hjalp til med stort og smått. - Det så bra at dere når så mange av FNs bærekraftsmål! Jeg håper at matsentralene fortsetter å utvikle seg i årene som kommer, og kan bety enda mer for enda flere.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.