Behov for mer overskuddsmat til matsentralene under koronautbruddet

24/11/2020
Guest Blogger

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad oppfordrer bedrifter som har mulighet, til å levere mer overskuddsmat til matsentralene.

Under korona-pandemien har behovet for mat økt med 70 prosent, og selv om matsentralene har fått inn 30 prosent mer mat i løpet av pandemien, har de fortsatt behov for mer. 

Noen dager før hadde NRK Troms og Finnmark reporterte at matsentralene sliter med å dekke behovet.

Koronapandemien har ført til høyere arbeidsledighet og dårligere økonomi for mange. Lederne i matsentralene i Oslo og Tromsø rapporterer begge om stor økning i etterspørselen i det siste. Organisasjonene som deler ut mat som de henter på Matsentralen melder om stor pågang fra folk som er permittert i tillegg til alle de andre de hjelper.


– Vi ser at vi ikke får inn nok mat til det økende behovet, forteller Cristiano Aubert, styreleder i paraplyorganisasjonen Matsentralen Norge. “Matsentralene kunne trengt mellom 50 og 100 prosent mer for å dekke det økende behovet”, sier han.

Matsentralen Norge publiserte i august en rapport om påvirkningen av koronakrisen på Norges matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner. Du kan lese rapporten her.

Matsentralene er interessert i all mulig overskuddsmat fra matbransjen, så ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste Matsentral , hvis du har noen overskuddsvarer å avse.Nyheter

21/1/2021

Hurra for 2-åringen!

Matsentralen Vestfold og Telemark feirer 2 år i januar 2021, og har vokst seg dobbelt så stor med tanke på omfordelt mat.

Les hele saken >
17/12/2020

Ledig stillig hos Matsentralen Norge!

Vil du bidra til å skape vekst blant landets matsentraler og dermed hjelpe til å takle to store samfunnsproblemer – matsvinn og fattigdom? Vi søker etter en prosjektmedarbeider for å styrke Matsentralen Norge

Les hele saken >
9/12/2020

Bevisste matvalg

Matprisen 2020 gikk av stabelen 7.desember. Denne gangen var det ikke på Vippa med digg mat og noe digg i glasset, store taler og takketaler fra scenen. Denne gangen ble det sendt direkte på Matkanalen og streamet på Facebook. Av totalt 10 kategorier hadde 3 av vinnerne i hver sin kategori matsvinn som et stort fokus og satsningsområde. Det er kjempestort og ikke minst et veldig viktig signal fra Matprisen om at matsvinn som tema er høyst aktuelt, selv i pandemiens tid.

Les hele saken >
Les mer

Register deg for å få nyeste informasjon om Matsentralen

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.