Behov for mer overskuddsmat til matsentralene under koronautbruddet

24/11/2020
Guest Blogger

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad oppfordrer bedrifter som har mulighet, til å levere mer overskuddsmat til matsentralene.

Under korona-pandemien har behovet for mat økt med 70 prosent, og selv om matsentralene har fått inn 30 prosent mer mat i løpet av pandemien, har de fortsatt behov for mer. 

Noen dager før hadde NRK Troms og Finnmark reporterte at matsentralene sliter med å dekke behovet.

Koronapandemien har ført til høyere arbeidsledighet og dårligere økonomi for mange. Lederne i matsentralene i Oslo og Tromsø rapporterer begge om stor økning i etterspørselen i det siste. Organisasjonene som deler ut mat som de henter på Matsentralen melder om stor pågang fra folk som er permittert i tillegg til alle de andre de hjelper.


– Vi ser at vi ikke får inn nok mat til det økende behovet, forteller Cristiano Aubert, styreleder i paraplyorganisasjonen Matsentralen Norge. “Matsentralene kunne trengt mellom 50 og 100 prosent mer for å dekke det økende behovet”, sier han.

Matsentralen Norge publiserte i august en rapport om påvirkningen av koronakrisen på Norges matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner. Du kan lese rapporten her.

Matsentralene er interessert i all mulig overskuddsmat fra matbransjen, så ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste Matsentral , hvis du har noen overskuddsvarer å avse.Nyheter

7/7/2021

Stolte over å kunne hjelpe Matsentralen

Toyota Material Handling har i flere år støttet Matsentralen på nasjonalt nivå med blant annet trucker, jekketraller og truckbevis. Nylig fikk Matsentralen Trøndelag en splitter ny jekketralle med vektindikator. - Pandemien har ført til en enorm økning i både tilgangen og behovet for mat. Disse jekketrallene er gull verdt nå. Vi har allerede blitt mye mer effektive, sier daglig leder i Matsentralen Trøndelag, Marte Lønvik Bjørnsund.

Les hele saken >
5/7/2021

Matsentralen fikk Matredderprisen!

Matsentralen Norge fikk Q-Matredderprisen! Monica Fuhr og Åge Nilsen hos Matsentralen Vestland fikk en hyggelig og uventet overraskelse, da Mette Nygård Havre fra Spis opp maten og Pål Rasmussen fra Q-Meieriene kom på besøk. De ble kjempeglade for å ta imot prisen på vegne av alle åtte matsentraler.

Les hele saken >
30/6/2021

12,8 millioner mennesker fikk mathjelp av matbankene i Europa

FEBA, den europeiske foreningen for matbanker, har tallene klare: I 2020 omfordelte medlemslandene 860 000 tonn mat til 12,8 millioner mennesker med behov for mathjelp.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.