December 4, 2017

Restefest i Mathallen

I forbindelse med Ombruksua arrangerte Matsentralen Norge en virkelig morsom måte å utnytte matrester.

/
Restefest i Mathallen

I framtida vil vi oppleve ressursknapphet på flere materialer på grunn av økt befolkning og høyere forbruk. Samtidig vil flere land bli industrialiserte. Dette vil skape et behov for å ivareta kvaliteten og bruksverdien av produkter i omløp så lenge som mulig, for å sikre tilgangen på ressurser. Kjernen i en sirkulær økonomi er derfor å utnytte planetens ressurser på best mulig måte for å sørge for bærekraft og verdiskaping også på lang sikt. Dette krever at vi bruker fornybare energikilder og råvarer og har effektive systemer som sørge for at det som i dag blir til avfall blir råmaterialer i framtida.

The European Week for Waste Reduction er et initiativ som tar sikte på å fremme gjennomføring av bevisstgjøringsaksjoner om bærekraftig ressurs- og avfallshåndtering i løpet av en uke. Det oppfordrer et bredt spekter av publikum (offentlige myndigheter, private selskaper, sivilsamfunn så vel som borgere selv) til å engasjere seg. Oslo Kommune har av den grunn initiert en egen lokal variant. Ombruksuka er en uke full av aktiviteter knyttet til ombruk, gjenbruk, matsvinn, reparasjoner, bytting, deling og sirkulære løsninger. I løpet av uka deltar flere på en rekke ulike aktiviteter, slik som reparasjoner, gjenbruksverksted, byttedager,markedsdager, matreddedagen, upcycling, skattejakt og mye mer.

I denne forbidelsen, inviterte Matsentralen Norge over 150 mennesker til Mathallen i Oslo for å bruke overskuddsmat til å lage mat sammen. Best Før- Like Godt og Foodlist sørget for mye flott mat,Too Good To Go bidro med brød og Framtiden i våre hender med frivillige. Gratis vegetarmiddag ble servert fra kl 17:00, og det ble en skikkelig utviklende og god sammenkomst.

Frivillige fra Fremtiden i våre hender lager mat ved Restefesten

Arrangementet var en versjon av den opprinnelige «Disco Soup», et morsomt arrangement for å skape bevissthet rundt matsvinn, bygge nettverk og redde mat fra å bli kastet. "Disco Soup" startet for 5 år siden som «Schnippeldisko» i Berlin, Tyskland, og var en «protestsuppe» mot matsvinn.

Vegetarcurry

Gjennom matssystemet er det en enorm mengde fullstendig spiselig mat som blir kastet; det være seg grønnsaker som står igjen på åkeren eller mat kastet av supermarkeder eller forbrukere som ikke bruker det de kjøper. Disco Soup tar sikte på å øke bevisstheten om dette globale problemet ved å vise at mye av det vi kaster, faktisk er perfekt og spiselig, selv om det krever litt innsats.

Frivillige serverer vegetarcurry

På Disco Soup oppfordres alle til å kutte og skrelle til musikk – og å skape en gratis samfunnsfest ut av all mat som ellers ville vært kastet.

Sirkulærøkonomi er viktig hele året. I disse førjulstider er det likevel spesielt viktig å reflektere over alle tingene som er i omløp.

Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.