KuttMatsvinn-festival

3/6/2019
Guest Blogger

Matvett tok initiativ til en KuttMatsvinn-uke i mai for å mobilisere aktørene i mat- og serveringsbransjen til å synliggjøre sitt arbeid for å kaste mindre mat, overfor kunder og gjester.

Hensikten med en KuttMatsvinn-uke var blant annet å styrke kunnskapen i befolkningen om hvordan vi tar bedre vare på maten ved å:

  • Øke forståelsen av at all mat har en verdi og fortjener å bli spist
  • Synliggjøre den positive effekten på miljø og økonomi ved å kaste mindre mat
  • Kurere datoskrekken og få flere til å bruke sansene sine før de kaster mat som er gått ut på «best før»-dato
  • Få flere til å gjenbruke og tenke alternativ utnyttelse av mat som ikke er fersk, men trygg
  • Fremme verdien av å samles rundt et bord
  • Få med bedriftene på et løft for bedre utnyttelse av matressurser og kommunikasjon med forbrukerne.

Det ble gjennomført en "Se, lukt, smak"-kampanje i sosiale medier denne uken, for å bevisstgjøre flere på å bruke sansene sine før de kaster mat som er gått ut på "best før"-dato. Det ble også arrangert en egen KuttMatsvinn festival i Oslo Sentrum (Opland Bakgård), lørdag 25.mai, sammen med Bymiljøetaten i Oslo kommune, Miljøhovedstaden, et nettverk av aktører som jobber for å redusere matsvinnet i Norge, som Too Good To Go, Matsentralen, Spis opp maten og Foodlist samt et knippe serveringssteder.

Det ble servert god mat med mening og gjennomført kunnskapsbyggende aktiviteter, både på stands og gjennom små innlegg fra scenen.

Nyheter

11/10/2019

En matredder på rundtur til Matsentralene

Matreddere, engler, gledesspredere, miljøforkjempere, livreddere er noen av de superlativene som hagler når Mette Nygaard Havre skal beskrive Matsentralen. Les mer om hennes samarbeid med Matsentralen sammen med Kavlifondet.

Les hele saken >
15/9/2019

Too Good To Go og Matsentralen: Sammen i kampen mot matsvinn

En tredjedel av all maten som produseres i verden ender opp som matsvinn. Samtidig har en av ni mennesker på jorda ikke nok mat. Hanne Johansen, Matredder og kommunikasjonsrådgiver ved Too Good To Go forteller oss hvordan samarbeidet med Matsentralen og TGTG bidrar til å redusere matsvinn i Norge.

Les hele saken >
2/9/2019

Matkartet

Matsentralen samarbeider med mer enn 250 ideelle organisasjoner som hjelper oss å omfordele maten slik at den når de som trenger den mest. Nå kan de som trenger mat finne informasjon om disse organisasjonene på Matkartet.

Les hele saken >
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få den nyeste informasjonen fra Matsentralen

Meld inn
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
If that doesn't work, contact us directly at norge@matsentralen.no