KuttMatsvinn-festival

3/6/2019
Guest Blogger

Matvett tok initiativ til en KuttMatsvinn-uke i mai for å mobilisere aktørene i mat- og serveringsbransjen til å synliggjøre sitt arbeid for å kaste mindre mat, overfor kunder og gjester.

Hensikten med en KuttMatsvinn-uke var blant annet å styrke kunnskapen i befolkningen om hvordan vi tar bedre vare på maten ved å:

  • Øke forståelsen av at all mat har en verdi og fortjener å bli spist
  • Synliggjøre den positive effekten på miljø og økonomi ved å kaste mindre mat
  • Kurere datoskrekken og få flere til å bruke sansene sine før de kaster mat som er gått ut på «best før»-dato
  • Få flere til å gjenbruke og tenke alternativ utnyttelse av mat som ikke er fersk, men trygg
  • Fremme verdien av å samles rundt et bord
  • Få med bedriftene på et løft for bedre utnyttelse av matressurser og kommunikasjon med forbrukerne.

Det ble gjennomført en "Se, lukt, smak"-kampanje i sosiale medier denne uken, for å bevisstgjøre flere på å bruke sansene sine før de kaster mat som er gått ut på "best før"-dato. Det ble også arrangert en egen KuttMatsvinn festival i Oslo Sentrum (Opland Bakgård), lørdag 25.mai, sammen med Bymiljøetaten i Oslo kommune, Miljøhovedstaden, et nettverk av aktører som jobber for å redusere matsvinnet i Norge, som Too Good To Go, Matsentralen, Spis opp maten og Foodlist samt et knippe serveringssteder.

Det ble servert god mat med mening og gjennomført kunnskapsbyggende aktiviteter, både på stands og gjennom små innlegg fra scenen.

Nyheter

7/7/2021

Stolte over å kunne hjelpe Matsentralen

Toyota Material Handling har i flere år støttet Matsentralen på nasjonalt nivå med blant annet trucker, jekketraller og truckbevis. Nylig fikk Matsentralen Trøndelag en splitter ny jekketralle med vektindikator. - Pandemien har ført til en enorm økning i både tilgangen og behovet for mat. Disse jekketrallene er gull verdt nå. Vi har allerede blitt mye mer effektive, sier daglig leder i Matsentralen Trøndelag, Marte Lønvik Bjørnsund.

Les hele saken >
5/7/2021

Matsentralen fikk Matredderprisen!

Matsentralen Norge fikk Q-Matredderprisen! Monica Fuhr og Åge Nilsen hos Matsentralen Vestland fikk en hyggelig og uventet overraskelse, da Mette Nygård Havre fra Spis opp maten og Pål Rasmussen fra Q-Meieriene kom på besøk. De ble kjempeglade for å ta imot prisen på vegne av alle åtte matsentraler.

Les hele saken >
30/6/2021

12,8 millioner mennesker fikk mathjelp av matbankene i Europa

FEBA, den europeiske foreningen for matbanker, har tallene klare: I 2020 omfordelte medlemslandene 860 000 tonn mat til 12,8 millioner mennesker med behov for mathjelp.

Les hele saken >
Les mer

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.