KuttMatsvinn-festival

3/6/2019
Guest Blogger

Matvett tok initiativ til en KuttMatsvinn-uke i mai for å mobilisere aktørene i mat- og serveringsbransjen til å synliggjøre sitt arbeid for å kaste mindre mat, overfor kunder og gjester.

Hensikten med en KuttMatsvinn-uke var blant annet å styrke kunnskapen i befolkningen om hvordan vi tar bedre vare på maten ved å:

  • Øke forståelsen av at all mat har en verdi og fortjener å bli spist
  • Synliggjøre den positive effekten på miljø og økonomi ved å kaste mindre mat
  • Kurere datoskrekken og få flere til å bruke sansene sine før de kaster mat som er gått ut på «best før»-dato
  • Få flere til å gjenbruke og tenke alternativ utnyttelse av mat som ikke er fersk, men trygg
  • Fremme verdien av å samles rundt et bord
  • Få med bedriftene på et løft for bedre utnyttelse av matressurser og kommunikasjon med forbrukerne.

Det ble gjennomført en "Se, lukt, smak"-kampanje i sosiale medier denne uken, for å bevisstgjøre flere på å bruke sansene sine før de kaster mat som er gått ut på "best før"-dato. Det ble også arrangert en egen KuttMatsvinn festival i Oslo Sentrum (Opland Bakgård), lørdag 25.mai, sammen med Bymiljøetaten i Oslo kommune, Miljøhovedstaden, et nettverk av aktører som jobber for å redusere matsvinnet i Norge, som Too Good To Go, Matsentralen, Spis opp maten og Foodlist samt et knippe serveringssteder.

Det ble servert god mat med mening og gjennomført kunnskapsbyggende aktiviteter, både på stands og gjennom små innlegg fra scenen.

Nyheter

18/6/2020

Matsentralen + Unikum = vinn, vinn, vinn

I april ble pilotprosjektet Matsentralen Kjøkken igang gjennom et samarbeid mellom Matsentralen Oslo og Unikum. For Matsentralen handler det om i første rekke å redusere matsvinn og fattigdom, for Unikum arbeidsinkludering og å skape arbeidsplasser. Drivkraften bak prosjektet er en enighet om at vi kan gjøre en langt større og bedre innsats sammen, enn hver for oss. I tillegg handler det om en felles innsats for å bistå en sårbar gruppe med ferdigprodusert mat.

Les hele saken >
27/5/2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

Les hele saken >
22/4/2020

En oppdatering fra Matsentralen i korona-tider

Det er mye usikkerhet i disse korona-tider, og derfor vil vi gjerne gi dere en oppdatering av hvordan situasjonen har vært for landets matsentraler, samt for matbankene i Europa.

Les hele saken >
Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få den nyeste informasjonen fra Matsentralen

Subscribe
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
If that doesn't work, contact us directly at norge@matsentralen.no