Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet.
Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet.
Donasjonskartet er et verktøy som hjelper deg å gi bort overskuddsmat til en lokal organisasjon; om det så er blingser etter møter, bakevarer etter kafeen er stengt eller dagligvarer fra butikken. Denne type mat er vanskelig for matsentralene å redde og omfordele videre da vanligvis er for kort holdbarhet, men organisasjonene blir overlykkelige av slike matgaver. På donasjonskartet kan du finne kontaktinformasjon til organisasjonene som samarbeider med Matsentralen i hele landet. Du kan også finne informasjon om organisasjonens åpningstider og litt mer om hva de gjør.
Finn en organisasjon nær deg i donasjonskartet og ta kontakt!
Hvem bruker direkte donasjon?
Hvilke type overskuddsmat egner seg for direkte donasjon?
Ivareta mattrygghet i alle ledd!
Tips og ressurser
Behovet for mathjelp er større enn noen sinne, og selv om vi deler ut mer overskuddsmat enn noen gang før, er behovet større enn vi klarer å møte.
Les hele saken